long live!!!

Thursday, January 12, 2012

lake dragon feeding at sunway lagoon

hari ahad yang lepas kami pergi Sunway Lagoon..my FIL kasik tiket free untuk 3 parks - Wet park, amusement park and wild life park..this is actually my third time went there..first masa darjah 4 kot masa mula2 sunway lagoon bukak dulu..hubby lagi lah berpuluh kali dah gi pasal dulu dia keje kat Sunway Resort Hotel tu kan..so, this time pergi purposely untuk menggembirakan budak kecik ni jer lahh..we all pergi dengan my brother-in-law's family sekali..sama2 dapat tiket free..hihi..


pemilihan tarikh sejurus selepas sekolah bukak memang tepat la..tak ramai orang sangat..even pekerja sunway lagoon pun cakap ok sangat kitorang datang last weekend, sebab sepanjang cuti sekolah pack gile!!nak duduk pun takde tempat..pool pun agak tak berapa nak bersih, pasal over crowding..

gambar sket jer..=( orang takde kamera kan sekarang ni..pakai i pong mana lahh nak clear sangat..


ni budak over excited dapat air..as usual..kitorang conquer kids pool yang dekat ngan tempat orang naik slide yang tinggi tu..xde orang langsung kat situ..maybe sebab tinggi sangat so that parents with young kids malas nak naik..hanya orang yang nak main slide tinggi tu jer naik situ..


lepas dah bermandi sakan , we all pergi wild life park n petting zoo..kat petting zoo pun takde orang..maybe sebab located at a secluded area kot..jauh kena jalan, tu pasal orang tak gi..makanya, zoo keeper tu kasik kitorang dekat sekilo sawi gak lah utk feed kat rabbit, chicken n tortoise yang ada kat situ..best lah petting zoo ni..budak2 mesti suka..rafique n danish mula2 takut ngan rabbit yang sangat jinak tu..tp lepas tu, dah excited feed them sambil nyanyi2 old mc donald had a farm!!=)

rafique still takut2..abg danish berbaju biru tu dah start feed the rabbit..=)


i pun feed the rabbits gak..chomel tahu rabbits ni..jinak sangat...lama gak we all dok lepak kat petting zoo ni..sebab dengan niat nak tunggu masa untuk Arapaima feeding pukul 4 petang..korang mesti penah dengar cerita pasal lake dragon kat sunway lagoon's lake tu kan??lake dragon yang dimaksudkan tu actually ikan Arapaima ni lah..ada 4 ekor Arapaima sebesar 6-9 feet each dalam tasik tu!!Tp malangnya kami kurang bernasib baik sebab none of the Arapaimas naik ke water surface on that day..the zoo keeper oun pelik sbb cuaca sgt sesuai utk dorang naik on that day actually..maka frust lah menunggu selama 30 minit..untuk pengetahuan korang, tasik sunway lagoon tu dalam gile tau..30 feet deep!!


itu jer lah cerita kami ke Sunway Lagoon..tak gi amusement park pun..sebab 2 kanak2 dah penat..mak bapak dorang lagi2 lah penat..hihi..


as a conclusion, i highly suggest u all bawak anak2 pergi petting zoo tu..seronok sangat!!yer lah budak2 zaman sekarang ni especially yang takde kampung, kenal ayam, itik, kambing semua tu tengok kat TV or gambar jer..so here's the chance for them..ada jugak binatang lain macam snake, parrot, monkey etc..learning beyond classroom sangat kan..=)

ok, bye..

No comments: