long live!!!

Wednesday, December 21, 2011

wordy wednesday

mood blogging ke laut sket minggu ni...dok sibuk berangan nak balik kampung weekend ni..lamanya tak balik kampung..last time was masa raya bulan 9 hari tu..means dah 3 bulan lah tak balik..tak sabar rasanya..tapi tak boleh over excited sangat sebab i have to expect a heavy traffic this Friday..biasa laa rakyat Malaysia ni, pantang cuti panjang semua ada plan masing2..amek peluang cuti extra sehari tu kan..nak pulak jalan ke arah pantai timur, konfem jem!!jangan lah kena sampai berbelas jam dalam kete harapnya..berasap bontot nanti!!

initially my in-laws nak ikut balik Kelantan..nak pergi shopping katanya..orang KL nak gi Kelantan shopping, orang Kelantan nak turun KL shopping..macam2 daaa...tapi at the very last minute dorang terpaksa cancel plan.jadi, i akan balik ber3 je lah dengan encik suami dan jugak encik bulat.harap encik bulat akan behave sepanjang perjalanan..dan lagi bagus kalau encik bulat asyek tido sepanjang perjalanan >> AMAN!!=)


sedikit update tentang encik bulat..dah tak berapa nak bulat jugak lah sekarang ni i rasa..asyek nak main jerr..makan pun ada dah nak tunjuk gaya2 fussy..ibu masak, tak nak makan.kalau pergi makan kat luar bukan main lagi dia banyak makan!!cis!!!outside foods banyak ajinomoto lah anak, tak sihat tau!! ibu masak memang lah kurang sedap, tapi baik untuk kesihatan tau...!! << padahal ibu memang tak pandai masak..;-P


encik bulat akan genap 1 tahun 3 bulan pada 25 hari bulan nanti..so, sempena ulang bulan encik bulat yang ke-15, i isytihar cuti lah untuk rakyat di seluruh dunia!! bertuah u olsss!! HAHA..


vocab wise, tak banyak yang dia improve dari last month. just few more addition of vocab - duck, car, dog (bertukar2 lah dengan duck).. yang pasti he's a very copy-cat boy sekarang ni.. apa kita buat, semua dia nak ikut.. dah pandai nak salam dengan orang (most of the time)..then, kiss pun siap ada bunyi "muahhhh" dan pakej lengkap ngan air liur melekat kat pipi u ols.. dia dah pandai tadah tangan when we say baca doa..tapi laju benar doanya habis..kita baca bismillah pun belum sempat abes, dia dah amin..hihi..belasah lah labuuuu..


paling obvious is jealousy lahh..tak boleh tengok ibu ngan ayah dia nak manja2 sket, ada lah yang datang menyelit..yang paling sweet tu kan, last few days, i got leg cramp. so, hubby tolong urutkan letak minyak panas..and being the jealous baby, encik bulat gi tolak tangan ayah dia, pastu dia yang konon2 picit i..HAHA..geramm jer..

eh..i cakap tadi nak update sket je pasal dia..ni dah berjela pulak..


ok.tentang balik kampung, cita2 nak gi shopping Rantau Panjang ni..lama dah ni tak gi Rantau Panjang..last time was 3 years ago kot..before bertunang..ni nak gi sana konon nak beli periuk belanga..hihi..dapat pengukus pun best gak, boleh buat apam polkadot..kalau ada rezeki lebih bercita2 nak beli Vision ke Corelle ke..dapat sebijik dua jadik lahhh..pastu nak beli blouse..kat sana murahhh..kalau ada yang kena dengan selera lah..i ni tak fussy sangat sebenarnya..encik hubby lagi fussy!! pastu, nak cari baju tido Rafique..tak yah lah beli baju tido Mothercare yer Rafique..rantau panjang sudah..jimattt!!!!hahaha..


ok lah..takde ape dah kot nak membebel..

bye.


2 comments:

MyRule said...

I pun teringin gi kelantan shopping..hehe

eh..Rafique lebih kurang sebaya ngan Ammar. Perkembangan pun lebih kurang jek.. :)

deena awanis said...

jom2..gi kelantan..cuti2 kelate..=)