long live!!!

Monday, December 19, 2011

cheap way to have an enjoyable weekend : KLCC park

its a blessed weekend..a plan-less weekend..bukan senang nak dapat weekend macam ni these days..ada jer planned activity..so what's so great about plan-less weekend is we woke up without a need to rush and get ready for A, B, C, bla bla bla....so on and so forth..just let the time go with the flow..=)


part of the plan-less weekend, we went to KLCC yesterday morning..bangun pagi, gosok gigi, cuci muka dan mandi, terus pergi KLCC.hihi..saje nak bawak rafique mandi pool..KLCC is actually just 15 minutes from our house on SUNDAY morning!!kalau weekdays, toksah harap lahh yer..lagipun kitorang keluar pagi2 lagi..around 8.30 camtu..mana ada mall bukak at that time kan..

so, here we gooooooooooooooooooooooooo!!

sampai park awal sangat..pool only open at 10am yer..jadi layan lah playground dulu sampai lebam!!




budak ni banyak berlagak tau sekarang..x nak bagi orang pegang dia dah nak turun slide tu..dia sendiri push himself..see the happy faces??pastu sebok nak naik slide yg orang besar naik punyer..yg kecik2 tak mau..bila dah sampai bawah, dia bukan nak naik balik ikut tangga, dia nak panjat ikut slide tu jugakk..macam lahh terer sangat..=P


making friends..=) rafique ni memang one friendly baby..he easily make friends..tak kira laa mana kitorang pergi..especially with bigger kids..memang age conflict dia ni..nak main ngan orang besar jer..a day before, kitorang gi makan kat Sate Kajang, dia dok sibuk join ada 3 orang adik beradik aged 2-5 years old main kejar2..org tak kejar dia pun xpe lahh, asalkan dia boleh join berlari sama2..gambar kat atas ni, dia tibe2 jer gi "cakkk" kat budak tu..tengok la muka blur budak tu..mesti dia heran nape lahh orang ni tetibe jer nak "cakk"???


chase the birdss!!!


swing time..

pants off sebab lepas main slide, rafique dah poo poo..masuk jer washroom, dia dah bukak paip sendiri..maka sodakallah lah seluar..dah lah ibu lupa bawak seluar extra..baju bleh plak sampai 3-4 helai..hihi..anyway, cute CD save the situation!!imagining kalau rafique pakai pampers jer berlari kat taman tu, buruk benar rupanya..huhu..



now, pool time!!!!!!!!!





spot the tiny little tot???

i got new friend..=)

another new friend..i think Rafique looks macho in this pic..haha


yess!!he makes new friends..as usual elder friends..and these 2 kiddos really enjoy entertaining Rafique..nak ajar rafique swim strokes segala..i tukang tengok dari jauh nih naik sakit jantung..haha..


in conclusion, WE ARE HAVING FUN!! definitely will go again next time..its a cheap way to spend the quality time..just bayar RM 2.50 parking fee for 2 hours. provided u all pergi pagi2 lah..sebab mall tak bukak lagi..and another tips is parking kat masjid KLCC.sebab parking tu is on the other way, tak payah masuk mall..dan agak jauh jugak kalau nak berjalan ke suria KLCC..jadi possibility untuk menjadikannya cheap way to spend the weekend adalah tinggi compared to parking dalam KLCC..yer laa..kalau dah parking kat mall, dah tentulah lepas main kat park, strolling in the mall pulak..pastu harus lah mak pulak nak bergembira shopping pulak lepas anak dah gembira kat park kannn??? yang tak gembira hanyalah suami.kihkihkih..


KLCC park punye maintenance memang bagus lah..broken facilities were barricade so that kids don't use them..and my hubby said dorang memang cuci the pool daily..twice daily actually..petang lepas pool tutup, dorang akan dry out the pool..then pagi, before it is open to public at 10am, pun ada workers yang cuci pool tu..jadi, i would suggest if u all nak bawak anak pergi KLCC pool tu, pegi pagi2 where the cleanliness memang tip top lah compared to waktu petang setelah seharian pelbagai bangsa dan usia kanak2 dah berendam dalam tu..=)



10 comments:

Mrs Nageb said...

Wow...a very great and nice activities kan.......wah..wah....happy kan rafique jumpa new friends.... :)

sweethOneY said...

Mmg cheap and enjoyable way to spend the weekend !

ciksuen said...

rafique kate: bestnye wiken mcm ni! nk lagi~ nk lagi~ hehe

deena awanis said...

khaleelah : memang enjoyable..we should arrange a playdate for rafique n maressa..=)

sweethoney : very cheappp..

ciksuen : this weekend mmg rafique punye weekend..sabtu ahad pergi playground..next week ibu ngn ayah punye pulak..hihi

amal said...

rafique nampak seronok sangat2.. and yeahh cd saves the day! cute sangat owl tu hihih

My Azie said...

rafique, boleh tak jangan buat aksi2 comel?

ok fine, x boleh.. sebab budak kecik ni mmg comel.k bai :p

rDnA said...

Seronoknye rafique..best dpt spend time camni.takyah gi jauh2 or tmpt mahal2 kn?Tgk ank happy kita automatik jd happy

Ajamahiyaa said...

yelaaa..Rafique..tlg jgn buat muke comeL...sayer tgk Rafique smpi x sedar keluar air mata leleh2.....
hahaaha..ter feeling2 plak pd pukul 11.26pm d sribayu kota keriangan ni...hmmmm~
neway..go go Rafique!!! =p

deena awanis said...

amal : he really is..seronok sangat main, naik je kete terus ZZZZZZ!!

kak aja, kak azie : nanti korang akan ada rezeki pulak yer utk mempunyai budak comel..=)

rDna : betul3..budak kecik ni, bawak dia gi main kat playground giant pun dia dah happy to the max dah..hhihi

Mama Adam said...

seronoknya!!!!!