long live!!!

Tuesday, November 15, 2011

a dream comes true..


TARRRRRRAAAA!!!!




cantik tak??cantik tak??


baik korang cakap cantik..sebab ini lah kereta baru i...



















yang akan dibeli satu hari nanti.. ;-)

wakakakaka..


yes, insyaallah our dreams will comes true..

both me n hubby are crazy over Honda Civic sejak sebelum kawen lagi..memang pantang lah jumpe Honda Civic tengah jalan especially warna putih, mesti dua2 tersengih and say "sabar..." to each other..hubby i, kalau pergi jalan ke mana2 dia mesti akan cari tempat parking yang kosong sebelah or opposite, x kesah la mana2 asal dekat ngan Honda Civic!!which is 80% of time, memang berjaya dapat parking lot nearby with Honda Civic idaman kalbu itu!!dia cakap law of attraction..makin kita dekat ngan dia, makin dekat lah jugak masa untuk dia sampai dalam hidup kita..insyaallah..



i pulak kalau "line clear" harus laju2 posing depan kereta idaman kalbu..kalaulah orang tu lupa kunci pintu, harus i masuk amek gambar posing kat dalam bagai!!HAHAHA..banyak kali dah sebenarnya posing2 gini ni..mane ntah gambar lain pergi..ni dua je sempat korek.lagipun civic kat gambar atas ni memang paling idaman kalbu.warna putih..ada spoiler kat belakang macam tu..haihhh..memang stim abes!!hahaha..nanti lahhh..i nak ajak hubby gi test drive kat show room..masa tu akan ku posing sakan.kata law of attraction kan..=)


gambar honda civic idaman kalbu ni pun siap we all tepek kat cermin dressing table tau..law of attraction sangattt!!!tiap2 ari pandang masa nak bersiap sambil doa Allah murahkan rezeki kami untuk ini..



kalau ikut plan, sepatutnya nak amek Civic awal tahun ari tu, tapi sebab ada perkara2 lain yang lebih perlu didahulukan, jadi kita postpone untuk wishlist 2012 pulak..hubby kata dia target before pertengahan tahun..jadi kita sama2 tengok lah macam mana..harap Allah permurahkan rezeki kami untuk capai misi ini..kalau tahun depan pun takde rezeki jugak, kita postpone lagi tahun seterusnya..;-) hohoho..



i memang suka berangan..inherited from my parents yang memang suka dream big..some people thought orang suka berangan ni membazir masa jer..but i believe dari angan2 lah kita ada impian.dari impian lah baru datang semangat untuk berusaha dan capai cita2 tu..macam i berangan nak build my box house..dan jugak angan 2 untuk dapatkan title Prof.Dr. in front of my name..tapi jangan lah angan2 mat jenin pulak.angan2 kena beserta dengan usaha dan doa kepada Dia yang memberi kita rezeki..moga angan2 kita semua akan tercapai satu hari nanti..amin...


so, that my dream car.what's yours??












15 comments:

nanonano said...

heheh smart kan kete ni,
klu lepak kt bengkel somi na tu lg la,
sbb dia repair kete2 honda,
msuk kete smart2 gni,
mule la brangan lebih, suami ckp boleh nk pkai, tp jual 2-2kete kite, dpt sbijik kete ni, huhu tp xkan la pkai yg mana ada, sedar ats kemampuan sdiri :p

wardah @ fie shah said...

Erk, my dream car would be errrr Ferrari? Hahaha, idak ler dream car takde lagi pasal drive pun tak reti.

Shu Shinju said...

hihihi..kebetulan entry kita lebih kurang jer arini.. wishlist shu MITSUBISHI LANCER... sampai termimpi2... harap2 dapat..hihihi..

shu dokan deena dapat la honda civic ni... shu pasti..mesti xlama dah tu deena nak dapatnye...:)

juelee said...

takpe berangan dina.. mana tau dr angan2 jadik kenyataan..

jue bab kete ni kurang sikit, janji dapat bawa weols jalan travel dah cukup... tapi kalau rumah harus nak yg selesa dan besttttt hehehhe

Luv like this.... said...

ktpon giler honda ni..moh kita bekerja keras demi mu Honda..ekeke!!

sharEna said...

kite pon berangan nk kete wane putih. minat sgt kete putih. nape ntah heheh..

maybe nk try honda city or peugeot 207..sbb itu je yg rasanya dlm range mampu..maybe dlm 1-2 years ahead la nk try beli...Insyallah =D

Mrs Nageb said...

aduh..best betul keter ni..

semoga tercapai ya dear...amin :)

Bardboo said...

kereta ni memang sangat smart..supaya tercapai hajat utk beli yer..

NURUL JAMIAN said...

daku suka camry. hehehe

Ryehanna said...

The New Beetle!

Tak dulik nak Beetle jugak.. hahaha

deena awanis said...

na : skrg tak dapat, tak bermakna in future tak boleh dapat..insyaallah ada rezeki nanti.

fie : ni mesti kes takut ni..amek lesen cepat..pastu boleh target for ferrari..HAHA..

Shu : thanks..same goes to u..=)

deena awanis said...

jue : betul tu..jangan angan2 mat jenin sudah..ye dok??

luv like this : jom lumba sape dapat dulu..HAHAHA

ena : good luck to u too!!

khaleelah, bardboo : aminn...

deena awanis said...

ana : that's the spirit!!chayokkkk!!

aziyana said...

dream mpv, honda jugak :)

e.l.i.z.@ said...

sib baik keli penah meraso doh TypeR celup a.k.a civic hop modified hihi..meme best pun civic..smart gilooo...kalu deena beli, keno modified la, br cunnnnn..

my dream car is BMW E90 (320i) ;D