long live!!!

Thursday, October 13, 2011

cowboy theme birthday party!!yeeehhaaww..

memandangkan birthday party rafique this year buat ad hoc saje..tak sempat nak membuat segala preparation, maka izinkan i verangan untuk birthday party anak puan netty noreen yer..i always wanted a fun theme birthday party..maklumler, sendiri time kecik2 dulu mama buat birthday party i pun takde bertema bagai...goreng bihun, ada birthday cake, tiup lilin, jadik laa birthday party..;-D



So, i would like to suggest a COWBOY THEME untuk birthday anak bujang netty yang berdua itu..hope both mummy and the boys will love it..so that i ada laa chance nak menang bean bag yang dijanjikan puan nottinetti..yeeehhhaaawww!!



bila kita sebut pasal cowboy theme, the must have in deco list mesti laa straw cap, bandana, boots, cactus, checkered tablecloth, star shaped sheriff badge and many more..

let us start with the birthday banner!!


best kan sheriff badge-shaped birthday banner ni??nak lagi meriah boleh selang selikan dengan blue or red checkered flag atau pun cactus or cowboy boots shapes..mesti chanteks..and i would like to suggest netti guna rope font to emphasize the cowboy theme..


second must haves for the boys birthday are invitation cards..


these are two birthday card ideas..i tahu u pandai mengoogle puan notti..so u might stumble upon more creative cowboy invitation cards compared to what i've put here..dan i rasa cambest jer kalau u print wanted poster with faces your kids guest nanti...mesti they (their mommies) will feel sooo warm welcomed to the party..hehe..


what is birthday party without a birthday cake kan??so now is the most important part of the birthday laa i guess..

cactus shaped birthday cake???

or
straw hat shaped birthday cake??

nak risau ape, u memang pandai baking kan netti??ape shaped punye cake pun takde masalah for u rite??tapi i paling suka cowboy hat shaped kat atas ni..3 tingkat lagi tuh..kalau nak buat kek 1 tingkat bagi mudah nak potong mudah nak makan, the moo-moo cow cake (macam second layer of the above cake) decorated with farm animals pun macam best jer..yang bahagian hitam moo moo prints tu, buat dengan jelly..nyum nyum..waaaaaaaaaaaa...mesti bestt!!


next is table setting..

soooo cowboy theme!!

red checkered table cloth is a must for this theme!!yang comel tu star-shaped paper cup tu..kalau tak letak snacks camni, untuk cupcakes pun boleh kan??

and this yummy looking cactus chocolate!!macam auntie anne's punye chocolate tu kot..i pun tak tahu apekemende nye makanan kat atas ni..tapi yang penting sangat ikut tema..pastu kan..i macam terbayang star shaped pies on the table!!yehhhaaa!!berangan takmo kalah..tapi i tak reti buat yer netti..u cari laa sesape yang reti buat...i tukang berangan jer tang pies tu..and cowboy drink sarsi tau!!bukan air kotak..HIHI..tapi for kids, not good laa pulak kasik air gas..hurmm..maybe mineral water with cowboy-theme prints kot..

untuk doorgifts for the kids u boleh letak pistol n candy or whatever u like according tou your budget dan dibunjutkan dalam bandana kemudian diikat dengan tali, tepek kan sheriff badge kat situ..


TARRRRAAAA!!!


dah siap doorgift..kalau letak candies jer pun ok..lepas dorang dapat the goodies, ask them to wear the bandana lat leher macam cowboy, n letak sheriff badge kat baju memasing..kalau nak cool lagi, boleh bagi straw hat jugak for them..nak kasik ngan mak bapak sekali, lagi cool!!


untuk menghidupkan lagi suasana cowboy theme tu, boleh jugak pasang DVD toy story..kan ada character woody the cowboy dalam tu..then boleh play games jugak with the doorgifts (bandana, sheriff badge etc tadi tu) named "DRESS LIKE COWBOY"..hurmm...inform the guests about best dress award pun boleh membangkitkan mood cowboy tu..=) cards games for adults pun sesuai..ataupun game yang tembak2 ala sharp shooter pakai pistol mainan kaler coklat cam cowboy..best best!! lagi real kalau dapat bawak kuda..kasik budak2 sumer ride horse..takpun, kalau takley bawak kuda hidup, kuda mainan pun boleh jugak..

cukup laa angan2 i untuk birthday party anak u yer puan noreen..karang sampai petang tak buat keje pulak i..i bukan buleh berangan2 ni..memang all time faveret!!hope u like it..kalau u don't like it, i pulak usaha supaya birthday party Rafique next year boleh buat tema wild wild west ni..=) nak i jadik party planner for your kid's birthday pun boleh..

so, here i nak tag Ainul and Jue for this contest..

3 comments:

Luv like this.... said...

pasti bole menang dina ni..god luck

deena awanis said...

thanks!

notti netti said...

uish kretip ko noks.......
akan dipertimbangkan en3 ini....good luck!!!!