long live!!!

Monday, September 5, 2011

Al-hafiz Ustaz Rafique Zaquan

morninggggg!!

selamat hari raya ke-7..dan selamat mula bekerja..;-)

Mood bekerja kelaut sungguh..cam tak puas lagi bercuti raya..huhuhu..
dasatt penangan raya..mengalahkan budak2 ey..seminggu sebelum raya mood kelaut, seminggu lepas raya baru recover balik mood nak kerja..hikhik..sekali boss potong gaji 2 minggu yang mood kelaut tu baru padan muka i kannn??


i bercoti-coti 11 hari, blog pun sama lah jugak bercoti..bizi lah..mana sempat nak update blog time cuti..ngehngehngeh..i've loadsss of stories to share..for today, mulakan dengan cerita2 Rafique beraya dulu yukkk..

* * * * * * * * * * * *

this baby of mine is very excited nak beraya tauu..pagi2 raya dia laa yang bangun dulu kejut semorang..mandi pagi2 buta lepas subuh pun rileks jer..macam paham laa sangat nak raya..last minute shopping for his baju raya, alhamdulillah ada saiz n warna seperti yang dikehendaki..sedondon laa dengan ayahnya..i????next entry i citer pasal sedondon2 ni ok..panas hati tau tengok orang pakai baju sedondon satu family!!SOBS..

yang paling best tu, Rafique is in a verrryyy good mood sepanjang beraya..xde masalah langsung..breastfeed him siap2 dalam kete masa otw ke tempat beraya, and he will behave sepanjang kat rumah orang..with bonus wat muka comel make everyone gerammsss ngan dia..macam artis dah Rafique..semorang sebok dok ngambik pic dia..sebab anak i memang gile glamer..pantang tengok kamera ada flash, mesti sengih..ikut perangai saper lah niiii????

layannn pics si bolat a.k.a motak berbaju raya k....

ada bakat jadik ustaz tak??

Al-hafiz Ustaz Rafique Zaquan;-D aik, promote ubat sakit mata ke ni sayang???


ramai dah ngaku mak mertua nih...sila amek nombor for interview yer..kikiki..


ustaz in leisure mode..nak pujuk dia nanges, bawak naik kete bagi dia main stereng, konfem settle..=)


new skill developed..panjat tangga..umah we ols takde tangga..sekali dapat jumpe tangga kemain sonok si kecik ni turun naik..siap berlumba lagik tu haaa..berdebar mak ni haa nengok dia..naik tangga pun pakai gear 5..


ohh..ohh..rafique nak adik ke sayang???;-) pantang tengok ada baby..dia pun sibuk laa..nak tolong jaga..n nak tolong enjut rocker tu..silap hari bulan karang tolong tepuk muka baby..kus semangat...anak dara orang tuuuuuu...


ada bakat jadik abang tak??



obviously si kecik ni memang pandai nak main ngan orang..dia suka kawan ngan orang laki..kalau tengok kazen2 yang lelaki dok main kejar sana sini, dia pun sibuk laa nak mengejar..tapi tercicir laa kat belakang pasal belum dapat kaki..dalam hati, mesti dia kata "siaplaaa next year..aku kejar korang balikkkk.." Tengok bebudak tu main lawan2, kemain dia mengekek gelak sakan..macam orang agah dia jer..perasan!! and, pandai carik gaduh gak..especially with his cousin, Danish..si abang tu elok jer dok main, dia pegi ketuk kepala orang tuh..tak pasal2..ish ish ishhh...


raya this year, we all veryy excited pergi jalan..sonok gak upenyer kutip duit raya untuk anak nihh..HAHAHHA..alhamdulillah rezeki Rafique murah betul..around RM500 gak duit raya dia..so, sekarang ni, antara ibu, ayah ngn Rafique, Rafique laa yang paling kaya kott..ibu pinjam dulu duit ley sayang??hihihi..NO NO NO!!!!esok lusa nak gi bukak account untuk Rafique..duit yang orang bagi time baru lahir dulu pun belum simpan lagi nih..ingat nak bukak ASB..korang bukak account ape ek untuk anak??


kan i cakap Rafique behave masa raya kan..pastu bila orang bagi duit raya kat dia, pandai amek..pastu menyengih bukan main..sampai dorang sumer cakap i dah train Rafique siap2 suh sengih bila orang kasik duit raya..pandai politik lahh anak ibu neh..=)

k laa..that's it..Raya about Rafique..
next entry baru tayang pic raya ibu ngan ayah Rafique pulak..

daaaaaaaaaaaaaaaaa...

11 comments:

Peri PiA said...

comei nya :)

selamat hari raya,maaf zhr btn

deena awanis said...

selamat hari raya to u too pia..

ain_nia said...

Selamat hari raya..maaf zahir batin..
Syahmi bukak tabung haji je..sbb masa 2 minggu bank ni je leh bukak utk bb..yg lain2 cm kene tgu 6 bulan..hehe..

masyuk r rafique..

triple H...=D said...

alahai...comelnyer rafique...patut ar dah beratur line nk jadikan rafique menantu...hehehe...

selamat hari raya deena..selama nie silent reader je kat sini...nie baru nk drop comment...

btw, rasenye asb stat from 12 years old baru boleh bukak akaun...try laa cek dlu...klo x asb pun, tabung lain byk je yg boleh dipilih...:)

deena awanis said...

triple H : ohhh..ASB after 12 yo upenyer..ok thanks..

ain_nia : aah ek...ok set..pegi bukak tabung haji..=)

Farhana Basri said...

comelnye.. selamat hari raya rafique! :)

deena awanis said...

selamat hari raya auntie farhana..

Mrs Nageb said...

cute..cute...berkeja tapi still bersongkok..huhuhu..
Mareesa pu same...sekali jumpa tangga..turun naik je keje dia...huhuhu :)

e.l.i.z.@ said...

hihih ustaz nok adik la tu..pandai jago adik hihih

keli wat saving kt maybank jah..dgr kata haitu ASB takleh pulok doh.wallahuallam

*selamat hari raya deena*

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

alololor chomel, selamat hari raya dear jemput datang rumah

Hunny said...

deena,asb didik dah bleh bukak utk baby 6mths above.klu asb biasa tu,kna 12thn ke atas.hanie pun plan nk bukak didik utk adrianna...jom survey :)

selamat hari raya
maaf zahir & batin