long live!!!

Tuesday, September 6, 2011

hampehsss punyer tailor


raya this year sepatutnya sangat seronok laa for me..first time beraidilfitri sebagai isteri dan ibu at my side..raya umah mama i kan..cer try raya side husband, mesti kurang seronok..hihihi..seronok jugak sebab first time jadik tukang kutip duit raya Rafique..ish ish ish..ibu ngajor anak bad attitude..raya bukan untuk kutip duit raya semata2 ye adik2..kita beraya untuk bermaaf-maafan tau..pesanan khidmat masyarakat daripada Puan Dina..sekian time kaseh..


napekah anak buat muka camni???ibu punyer laa menyengih di situ..

orang salam, dia pun nak jugakkk nyibuk..potong queue pulak tuh..yang kecik ni patutnya queue belakang sekalik kan??



walaupun dok seronok, dua ronok dan beronok2 lagi beraya bersama family, ada jugak sesuatu yang kurang ronok berlaku..BAJU RAYA I TAK SIAP!!!takde sedondon dondon di pagi raya tau!!GRRRRRRRR...marah betull..pedih jer hati tengok orang berdondon satu family..kemain lah mama i dah beli kain sedondon kuning for me, mama n my sister..warna kuning di raja u olllsss!!!bulan 6 lagik dah hantar tailor tauuuuu...sekaliiiii tak siap.last2 yang bertemakan kuning hanya para gentlemen in the family including Rafique Zaquan..sebab beli baju melayu dorang 2 hari sebelum raya..nampak disitu apekejadah hantar baju raya kat tailor sejak bulan 6???


sobs...


ampun b..i tau i banyak dosa kat u..u pun banyak gak dosa kat i kannnn??? =P


pasangan suami isteri tak sedondon..my hubby kata "kan baju u ada bunga kuning2 tu..boleh laa" ayat nak sedapkan hati isteri dia..


my sister lagi sedih tau, tiga pasang baju dia kat tailor tuu..sumer tak siap!!!hampagas punyer tailor!!Mula2 dia cakap ngan mama hari Jumaat sebelum raya, pastu postpone ke ahad, pastu postpone pulak ke malam raya!!!MALAM RAYA MAMA I 'MASAK RENDANG' KAT UMAH TAILOR TU SAMPAI PUKUL 2 PAGI!!!!tapi end up tak siap jugakkkkk!!!dia janji nak hantar lepas semayang subuh pagi2 raya..lepas subuh call, kata lepas semayang raya pulak..lepas semayang raya call????TAK ANGKAT LANGSUNG DAH!!!


ape perasaan korang kalau mende ni jadik kat korang???marah tak??atau pun masih boleh senyum lebar???

dasar tukang jahit tamak!!kot yer tak sempat, sila bagitahu awal2..kurang2 pun siapkan laa sepasang sorang baju raya orang tuuu..eh..bukan we all bertiga punye baju jer tau tak siap..there's many others yang senasib ngan we olss!!!kuang hasam betolll!!kalau dia bitau 2-3 ari sebelum raya, kot boleh laa kita gi carik baju raya lain dulu..ini tidak, janji janji janji..tapi macam SI**!!! haaa...kan dah sumpah seranah caci maki disini..marah tauuu!!!seb baik dia deal ngan mama i..kalau deal ngan i, memang haku pi tiaww dia cukup2..


i rasa sepatutnya semua tukang jahit dah tahu kan capability dorang dalam menjahit baju..so, pepandai laa estimate berapa pasang ko boleh jahit untuk sepanjang bulan puasa..and i think that's why selalu tukang jahit 1bulan or 2 bulan sebelum raya dah stop amek tempahan..ini tidak, orang hantar ko angguk!!pastu????ini gaya2 hantar kain bulan 6 tau..bukannya hantar last minit..ini dah masuk kes naya lah i rasa..boleh naik court tak???kite gi civil court..ada sesape sudi jadi lawyer i???kalau menang, kita share denda dia jahit baju kita 1 tahun tanpa henti, FREE OF CHARGE!!wakakakaka...

ni dia pasukan baju raya persalinan pertama tak siap..=(


yang lewat tu dah satu hal, hasilnye pulak tak seperti yang digembar-gemburkan..cutting wise, OK memang selesa dipakai dan rasa cam nice jer ngan badan but design wise, suka2 hati dia jerrrr nak buat kain aku tu jadik cemane..lain kita mintak, lain pulak yang kuarnyer!!!i mintak dia jahitkan manik, tapi kuarnye sulam..sulam kalau cantik tak ape..ini, kain wane kuning, sulam pun kuning jugak..mane laa nak berseri baju tu..seb baik i memang berseri2..HAIHHHH!!!tapi i seriously tak suka tau tailor yang memandai camni..kalau ko tak sempat ke ape, sila bagitau...consult dulu customer whether nak ke tak kalau buat camni..respect customer's right okkkk!!!aku bukan hantar ko jahit for FREE!!kan??kan??kan???


marah memang marah, tapi xde laa spoil sangat mood raya..cuma bengang gak laa..last2 jadi laa tema biru kuning tahun ni..lelaki sumer kuning..perempuan sume biru..huhu..belasah lahh labuuuuuu...



atuk i join geng kuning..nenek i pakai baju biru gak tuh tau..tapi sarung tudung purple..belasah jer laaaaaaaa!!

buah hatis (plural) berbaju kunings...sobs..#jeles


beraya bersama my darlings BFF on raya ke-2..ada sekeping jer pic dalam kamera comel i..lain sumer kamera gedabak orang lain..huhu


i love this pic..^_^


ini laa baju kuning yang digembar-gemburkan itu..patutnya pakai 1st raya tapi raya ke-4 baru dapat pakai..nanti2 laa i letak full spec baju nih..


kesimpulan dari kisah diatas, i takmo dah hantar kat tailor tuu..mama pun i tak kasik hantar dah kat situ..susah wat keje ngan kaki belit n tak reti nak respect hak orang..kalau kain murah2 macam i takpe gak..what if orang tu beli kain sampai beratus or beribu???tak marah kalau tailor jahit tak macam kita idamkan????


ok lah..takmo kutuk dia banyak2 dah..membazir jer pahala puasa dapat kat dia..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

7 comments:

Peri PiA said...

alahai saba je la kan

hubby i br thn ni nak pakai sedondon sikit hehe

wardah @ fie shah said...

Ala kesian Dina & semua yg tak sempat siap tu. Kita punya pun last minit pastu tergelebeh sana sini. Huhu. Tapi rafique adalah sgt comel berbaju kuning. Hihi. Come jumpa auntie bagi duit raya.

MrS. F!zA said...

alahai sian dina..pttlah smlm akk tgk album raya dina mula tu heran gak napa anak ngn ayah je pakai sedondon..ni baru tau lah kisahnya..tk patut tau tailor tu.haihh.. kalo akak kn kompom ai nangisss.. hahaha

deena awanis said...

pia : sob..sob..jeles i..

fie : meh laa auntie jalan umah rafique..=) bley kakal main ngan rafique..


kak fiza : seb baik raya umah mama, kalau umah MIL konfem lagi nanges!!

Mrs Nageb said...

Sian kan.....ish ish...susah nak caya gak..

juelee said...

waa deena.. kalau aku pun hanginnn gak.. dah la pestaim nak sedondon bertiga kan.. huhuhu me mak je jahitkan sbb mak tailor hikhik.. mak jue sebelum pose dah siapkan baju customer.. bulan pose jahit baju famili je..

Hunny said...

jom boikot tailor tu!klu tak leh jahit,baik inform awal2 kn.memang tak patut...

tak pe,bleh buat sessi fotografi raya sekali lagi.kali ni dh bleh sedondon hehe