long live!!!

Monday, September 12, 2011

bila anak semakin bijak, ibu pulak jadi kurang bijak..

good monday morning peeps..

pagi ini setelah hampir 10 bulan meninggalkan Rafique dibawah jagaan orang lain sementara i kuar mencari sesuap nasi (ececehh) i menanges lagik dalam kereta..sebabnya???Rafique tak nak babai kat ibu dia ni ha!!sobs..

dulu, masa 1st week tinggal Rafique when i need to resume work after longggg confinement break, tiap2 hari pun nanges dalam kete..bila sampai ofis, touch-up dulu kasik cover laa air mata tu, then baru wat muka cool masuk opis..and the same thing happen again today..huwaaa...

Rafique sekarang ni dah pandai babai..bila kita cakap "babai" tangan terus gerak2 terketik2 babai kat sesape jer laa..kekadang tu mata dok busy melilau ke sana sini, tapi as we said "babai" tangan terus waving..tapi bila hari ni, i dok dalam kete and his ayah angkat dia nak pergi hantar umah BS, i said babai dia wat tak tau jer..pandang jer kat i..i think its a sign of he dont want me to leave him..hukhuk..anakku dah paham maksud "babai" not only waving but also it is a sign og "being left" how clever!!

and mak yang tak berapa nak bijak, terus nanges dalam kete sensorang...

lambatnya pukul 4.30pm. i already miss him!!!
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


actually, since last week dia dah pandai menunjukkan perasaan takmo kena tinggal kat umah BS..kalau dulu, i hantar jer dia dah terus excited nampak abang dia (anak BS) nak main..tak pandang pun haa kat mak dia nih..so, i'm kind of relieved sbb tahu dia tak kan nanges..tapi sekarang dah pandai nak ngikut..and that's why jugak most of the days hubby yang pergi hantar dia ke rumah BS..I tukang amek..dengan ayah, dia ok lagi nak kena tinggal pun..ngan i???menggelijat nak melepaskan diri dari BS dia, nak ikut i..kalau tengok gaya2 gitu, mula laa ibu dia ni haa nak feeling2 citer hindustan pulak..


hurmm...anak korang nanges tak bila nak kena tinggal kat rumah BS or nursery???


6 comments:

wardah @ fie shah said...

Oh sama dengan kakal, kalau suruh salam dia dah tau Ibu dia nak pergi work, terus memberontak depan gate taska.

Hunny said...

adrianna pun skang dah pandai nangis kalau ktorg tak de dpn mata dia.padahal duk ngan nenda dia pun.bab hantar anak masuk bilik 'nursery', memang keje ayah dia.kalau ibu...mau hari² masuk opis dengan mata merah sembab ekeke

juelee said...

rayyan since die 8 bulan die dah mengelijat bila kene tinggal huh sedey.. me lagi sedey ni sbb next month kene outstation china almost 2 weeks.. pengsann rindu anak..

aziyana said...

ooowh nasib kiter same la..Husna meraung dh skrg bila kene tinggal, pegang baju kemah keming

MrS. F!zA said...

hihihi betul3x..mak terlebih cengeng..cmtu jgk darwisy kalo papa dia yg htr dia ok je..kalo momma dia yg htr siap peluk2 ngis trik baju semua..haihh lah..mak ni tkleh tgk anak ngis trus gi opis tk sng duduk ..

deena awanis said...

fie : terus sebak hati mak n rasa nak amek cuti kan??huhu..

hunny,kak fiza : itu laa..mak sama naik nanges ngan anak..ihihi..

jue : omaigoddd..2 weeks???i outstation 2 weeks ke KB dulu, angkot rafique skali...nehi babuji nehiii...berpisah 2 weeks ngn ayah dia ok lagi kot..ngan anak, BIG NOOO for me!!!