long live!!!

Wednesday, September 14, 2011

Rafique sudah tumbuh gigi

finally..after menjeles omak melihat anak orang lain umur 7-8 bulan dah tumbuh gigi n penat menyengih bila orang tanya apasal Rafique tak tumbuh gigi lagi, akhirnya semalam pada umur 11 bulan 19 hari his first two toothbuds sudah keluar!!alhamdulillah..=) sweet tau anak i pilih umur nak kuar gigi..macam tahu2 jer birthday ibu dia 19/11..so, terbalik ngan itu, jadi lah 11 bulan 19 hari..kalau 19 bulan baru tumbuh gigi, mahu menanges air mata darah ibu dia menunggu!!hihihi..


i memang selalu dok usaha nak membuka mulut si kecik tu nak tengok ada toothbuds ke tak..tapi since monday i perasan Rafique suka sangat nak tarik tangan i nak masukkan dalam mulut dia..tapi i tak kasik..tangan kita kan kotor..not good lah kasik baby hisap..then, semalam masa dok menggomol dia, i boleh pulak biar dia menyonyot jari and ............... "hubbbyyyyyy!!!rafique dah ada gigi!!!!" terperanjat Rafique tetibe ibu dia menjerit!!kikiki..


OVER EXCITED!!!!


actually, Rafique got diarrhea tau since Friday last week until Sunday..some of MCDP friends told me maybe sebab nak tumbuh gigi..huhu..never know pulak ada kaitan diarrhea ngan nak tumbuh gigi..and turn out memang betul Rafique tumbuh gigi..ape pun syukur sangat Rafique tak demam n meragam sebab nak tumbuh gigi ni..cuma semalam jer, bangun nak main kul 3.30pagi..being emak pemalas, i on kan nursery rhymes kasik dia layan..kahkahkah..i sambung tido2 ayam..

now, menunggu masa dia nak melangkah pulak..berdiri agak stable dah jugak for 10-15 seconds..nak melangkah tu cam berat benar kaki tuh..penakut pun yer..kalau pegang kat sofa, laju jer dia dari hujung ke hujung..




congratulation sayang for your toothbuds....pasni ibu dah takyah blend food rafique..yay!!but, please don't bite me yehh..lap u..muahhhsss

7 comments:

MyRule said...

Congrates baby dan omaknyer..hehhe

Nanti nak jalan pun demam..sebab dia kena kuruskan badan dia..heheh

juelee said...

hoyeayy...
rayyan pun baru 2 batang.. hikhik i pasan die dah ada gigi tengah malam masa nenen.. hikhik terus kejut hubby gitau.. eksaited... masa tu sebelum raya, 10 bulan la.. lambat tumbuhnye =( memang sekapal la ngan rafique

deena awanis said...

my rule : tengkiu..omak pun dapat tahniah ey?hihi

jue : takpe laa..lambat tumbuh, lambat rosak..#sedapkan ati sendiri..

♥ ROS ♥ said...

Wah bby ros pun xtubuh gg lg nih.. Msti best kan kak? Kak, jom exchange link... Hihihi.. Rizaros.blogspot.com

Mama Marcello said...

Tahniah Rafique!!
auntie pon terover excited bl dengo rafique dah tumbuh gigi hehe~

Mama Marcello said...

Tahniah Rafique!!
auntie pon terover excited bl dengo rafique dah tumbuh gigi hehe~

aziyana said...

hehhehe selamat bersedia untuk kene gigit semasa nyonyot :)