long live!!!

Monday, August 1, 2011

Parenthood Expo, Mid Valley

assalamualaikum..

azam baru bulan puasa nak mulakan semua entry dengan salam..ececehh...moga dapat lebih keberkatan gitu..=)

so, last Friday i pergi Parenthood Expo kat Midvalley..it wasnt my first time..tapi ni kali pertama yang menghayati expo tu kot..coz before this pegi ngan hubby, bawak Rafique lagi, kelam kabut..takde makna laa nak survey bagai kan..terus grab2 jer mana yang nampak..this time around, i went with Ainul and Nurul..

first and foremost nak berlagak dulu coz i dapat amek gambo ngan Dynas the gorgeous mummy to Khayra!!


mula2 rasa cam segan2 jer nak twitpic this photo and upload kat blog sebab obvious benar keburukan diri di situ...ngan pendeknya, perut boncetss tu lagiii..hadoiii lahhh..segan!!tapi at least i ada pic ngan Dynas..kau hado???hikhikhik..she's one friendly lady..baju2 from her label pun sumer cantik2..kalaulah i ada anak gegirl, harus ku grab baju2 yang sedondon tu..tapi malang sekali, kependekan membuatkan terpaksa pejam mata jer laa...sebab sumer baju dia jadi jubah bila i pakai!!!HUHUHU...sob..sob..(tawa dalam tangesan namanya!!)

tengok la..bila i tinggi nanti, i beli sumer!!bluwekkk!!

i sampai Mid Valley around 11am..terus serbu ke Parenthood Expo with Ainul..jumpa Nurul kat Heinz booth..here are some pics taken masa we are having our lunch kat Carl's Jr.masa kat expo tak bergambar ape pun..semua bizi shopping..mata melilau kiri kanan to scan out all the great bargain!!hihi..

Nurul and her princess - Sofiya..

Yours Truly yang shopping tak hengat..

Ainul yang rindu kat her Arissa bile tengok Sofiya..


lepas lunch, around 2.30pm dah split ngan dorang..Nurul nak jalan2 kat MV while waiting for her husband to fetch her..Ainul pulak nak balik opis..i pun nak balik umah gak..kunun2 nak amek Rafique awal..so, masa on the way nak gi The Gardens (i park at the Gardens), jumpa Khai and her cute baby Kydd..tak sangka tahu, Khai yang follower ribu riban tu kenal i..hubby dia artis tauu!!terharu i..hohoho...#dasar gile glamer!! honestly i memang suka tengok Khai ni lilit tudung dia tu..pastu cam jeles tengok dia ada ramai adik beradik pompuan..yang cam sebaya..cam best jer!!jeles jeles jeles..eh, khai dokong jer Akydd ey??tak bawak stroller??cayalahhh!!kalau i, memang surrender awal2..hihihi..


ini lah hasil tangkapan pada hari Jumaat tu..oppppsss..not only from the expo, masa otw gi car park nampak Isetan SALE la pulakkk...serraannggggggg!!!

takde laa beli banyak sangat pun kat Isetan tu..tapi settle laa sume baju raya part Rafique..=)
sangat berbaloi2..tak payah gi bersesak kat Sogo pun takpe..

budak ni cukup happy laa nampak plastik banyak2..habes dia tolong kemas..


some ideas for those yang nak gi parenthood expo in future:

  • products Heinz sangat murahhh..3 botol yang besar food puree only RM11..Usual price is around RM6++ per bottle..kalau yang kecik, 3 botol RM 8 kalau tak silap..usual price RM4++ per bottle.Biscotti pun murah..baby pasta RM11 for 2 packets..i can't remember all price but Heinz really give great bargain!!
  • Autumnz milk liner RM9..usually RM11
  • nursing bra pun banyak yang murah..yang brand Autumnz, kalau usual price RM30++, boleh dapat RM20++
  • bottle MAM anti colic 5oz usual price RM33++..the other day i beli RM26++ jer..teats pun ada discounts..

and many more!!!

for those searching for CDs pun, memang tak rugi laa u all beli time baby or parenthood expo..Lunatots ada sale aroun 20-30% kalau tak silap..Happy Heinys buy 5 FREE 1..hurmmm...i pejam mata rapat2 bila tengok CD..Kena pose..got few pieces on the way..jadi..S.A.B.A.R!!

sekian saje laporan tertunda dari Mid Valley exhibition centre..thanks Ainul and Nurul for the great accompany..len kali kita jumpa lagi ey..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


11 comments:

Mrs Nageb said...

Bestnyer.........jeles...jels...i tak pat pegi coz hubby admittted..huahuahua.. :)

m@ri@ said...

best..rugi xdpt turun kl..huhu..

juelee said...

jeles.. bilalah nak pat jumpe rafique and deena nie...

Ayuraza said...

aderlagi tak kat mana2..nak terjah..hehehe :P

wardah @ fie shah said...

gigih Khay dokong Akyd kalau Fie pun surrender sudah. Rafique tlg mama dia kemas ek.

Hanani said...

thanx for the info dina..tak sabar nk tunggu parenthood expo kat JB bln 9 nnt...kena kumpul duit ni..huhu

deena awanis said...

khalilah : ohhh..tu laa hari jumaat ari tu tgk ur status ek kat fb??so how's he??hope he'll get well soon..

maria : len kali, nak pape kirim jer..no probs punyer..

jue : insyaallah ada rezeki nanti..ari tu pun tak bawak rafique..

deena awanis said...

ayuraza : baby or parenthood expo ni biasanya every 3 months..next maybe dlm bulan 11 kot..

fie : rafique memang rajin bab mengemas nihh..tak suruh pun laju jer dia..hahaha

hanani : hihi..mesti dh excited menunggu tu..

ellisya said...

deena->emy pon ternampk dynaz..tp hubby malu2 nk amekkan gmbar..mencikk..emy pon borong lunatots smpai dkt 500..tu pon trpksa hentikan pmbelian sbb dh over bajet..nnt brg len langsung tkleh bli..happy heinys tu CD gak eik?bagus tak?nampk yg autumnz nye CD..nk beli tp teragak2..last2 blk nyesal x sudah..nursing bra pon beli selai..balik2 nysal..tkpela..next time ada wat lagi beli jek..hehe

deena awanis said...

emy : dynas is very friendly..=) waahhh borong sakan sampai rm500..me personally tak suggest u beli CD satu brand banyak sekaligus..try 1 or 2 for same brand..coz sometimes it might not suit ur baby cutting..Happy Heinys work best for baby with chunky thigh..kalau slim, lunatots, grovia should be ok..=)

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

hai deena, mula2 tak perasan gak tapi tgk cara dena pandang kai terpk pk sapa hahahaha. Then baru teringat hehehe. dena kan selalu aktif komen blog kai mestilah kai kenal hehehe. neway tq dear sebab tegur kai. Kydd dah taknak duduk dalam stroller hahaha, susah sket kalaw abahnya takde.