long live!!!

Friday, June 24, 2011

swimming lesson

one of our activity kat Penang the other day was swimming la.. swimming pool is the main criteria bila pilih hotel to stay..lagi pulak ada si kecik Rafique Zaquan ni..


as usual kat hotel mesti ada pool for kids and adults kan..so, i bring him to the kids pool laa..at that time kids pool xde orang while kat adults pool pulak ada few peoples tengah swimming gelak2 n all..yang si kecik ni pulak boleh buat muka selamba jer masa i bawak masuk kids pool tu..x layan langsung..mata asyek dok tengok orang2 kat adults pool!!


haiyaaa..awak tu baby la sayang oii..bukannya pandai swim pun nak gi adults pool..dah sebab dia macam tak layan langsung, i pun bawak ler masuk adults pool..masa tu laa baru tangan kaki terkayuh2..swimming laa tu kunun..padahal ayah ngan ibu dia yang kena gilir2 pegangkan dia..hihihi..berlagak tak padan ngan kecik nak pegi pool orang besar!!tapi muka menten macam xde perasaan..


tapiiiiiiiiiiiiiii...bila bawak naik dari pool lepas half an hour berendam, melalakkk!!!tak puas main..so, masuk laa balik pool layan dia main sampai dekat maghrib baru naik..hihihi..just few pics in the swim pool sebab ayah ngan ibu pun sebok lepas gian..





lepas naik, mandi, tukar baju, nenen jap, terus ZZZZZZZZZ!!! penat sangat laa tu..


video

enjoy the video yeah..


boleh pulak dalam air terbang..tah pape tah ibu Rafique ni..asyek dok teringin anak jadi pilot, dalam air pun nak terbang ke???haiyyaaa..
geram tau tengok tangan kaki terkayuh2 terkapai2 tu..sempat gak laa dia telan air kolam tu dua tiga teguk..hihihii..

just a short video coz camera abes batt..jadilaa wat kenangan..=)


i wish in few more months nak hantar Rafique gi swimming class..x mo jadik cam ibu dia neh..takat nak swimming terkedek2 cam itik jer..tu pun semput..hihihi


ni dah kali keberapa swimming entah..tapi muka excited takde lagi..tapi bila bawak naik, tahu pulak nak marah!!huhu..
first time swimming was kat Lopo Blue River..he's only 3 months masa tu..
second time kat Tiara Beach Resort somewhere around April...
then kali ke-3 sampai kali keberapa belas adalah masa we all ke Tioman last month..

next nak ke mana pulak ey???

enjoy ur weekend peeps..
daaaaaaaaaaaaaaaaaa...

11 comments:

e.l.i.z.@ said...

wahhh kapten masuk air hihih...keli gitu gok, sero nk atar bdk² p swimming tp gak sapa ko loni x atar² hahaha

Farhana Basri said...

akak xpakaikan dia arm float tu? senang lagi dia nak 'terbang'.. hehe

MrS. F!zA said...

bgus rafique tk takut air..esok2 besar dah biasalah mandi pool gini..

MyRule said...

cute...kalau bagi pelampung sure lg cute dia terkedek@..:p

My Azie said...

hehe.seronoknyerr rafique dapat swim2 yer...

bibi yusof said...

ur baby so cute.. geram tgk... hehehe

lia said...

Comey sgt rafique dlm air...

Kalau biar 6 jam pon, x puas main air nih ;p

deena awanis said...

kak eli : cari laa..nanti kalau jupo, inform dina..around bangi or kajang also can..x jauh pun..=)

farhana : arm float is too big for him..tunggu besar sket..

kak lia : betul betul betul..

wardah said...

telan air kolam tu sgt biasa. Kakal kalau masuk pool elok je diam tunduk. rupanya tengah rasa air kolam. mengucap panjang lah mak dia. hahaha

Hanani said...

bestnya dapat mandi kat pool dgn baby...nani tak pernah lagi bw kasih g pool..camne la gayanya..dan semestinya nak dia pandai swimming..nnt blh swimming sesama...

fikaryna said...

deena..seronoknya..nanti nk bwk affan gak..:)