long live!!!

Monday, June 27, 2011

my 9 months old debot

ayat cliche on 25th of every month : cam baru jer lagi bersalin..eh..eh..Rafique is now 9 months!!!

HAPPY 9 MONTHS OLD BIRTHDAY BABY!!


sempena 9 months old birthday, Rafique nak tayang body sket lahh..;-D

currently my prince charming weighs 9.85kg..pinggang hampir patah mendukung si not-so-kecik-anymore ini..nak pulak time orang dokong pun bukan reti dok diam..pusing kanan, pusing kiri, tunduk nak capai kaki..???



he is one active baby..tak boleh dok diam walau seminit..kalau time dia tengah main, suddenly we hug him, confirm dia marah giler!!mesti melalak punyer..ayah dia paling suka sakat Rafique camtu...hishhh..pastu bila anak nanges, sape yang kena pujuk??? ibuuuu jugakkk...


sangat ligat merangkak satu rumah..masuk bawah meja..kalau dulu, i tinggal dia tengah main n dia perasan i xde, dia nanges..now, he know mana na nak cari ibu dia..mesti dia crawl pergi ke bilik ataupun kitchen..tetibe dah terjengul mengintai i..hihi..so tomeyy!!yang bahaya nya, pantang nampak pintu bilik air terbukak, laju je dia menuju ke situ..now memang kena make sure pintu bilik air tertutup la..pastu lantai pun mesti sentiasa free from anything yang boleh masuk mulut..laju je tangan dia tu..especially kertas..terlebih rajin pulak dia..buku untuk baca laa sayang oii, bukan dihisap..adoiiila...

dok giat memanjat..pastu bila panjat, dengan tak berapa stable, terhuyung hayang boleh berani2 pulak lepas tangan..kalau nasib tak baik n ibu pulak terlalai sket, memang terlentang ler..kalau i dah stand-by kan bantal kat belakang dia ok la..tapi ada gak time2 tak dapat diselamatkan..hadoiiilaa anak..seb baik ari tu ada tengok kat si kechilku chak!! paed tu kata, kalau lepas baby jatuh dan takde perubahan dari segi minum susu dan main dan nanges, then ok..unless kalau jatuh n baby tak nanges, then there's something wrong..fhewww!!

gigi belum ada walau seketul..tapi berlagak nak makan sumer yang orang makan..and he's quite fussy about his food..instant food tak layan okehhh!!!masa nak gi penang last week, this lazy mummy was thinking about make things easy >> buy cerelac!! tapi, satu sudu je masuk mulut dia..another second, dia dah tutup rapat his mouth..tak nak..rejected!! he's a big fan of my cookings..finally i got one!! (@_@)


latest achievement is he know how to clap his hands!!YAY!!!clever baby..bila kita cakap "Rafique, clap ur hands" he will clap...wave bye2 pun dah terer..also gimme 5!!laju jer gimme 5 ngan kita..his all time faveret, mesti laa "fly"..pastu nak lama2 plak tuh..kalau ngan ibu ni memang tak larat laa..kejap2 boleh ler..and recently, Rafique macam suka jadik kaki repot..hihihi..balik umah lepas balik dari baby sitter je, banyak betul mulutnyer..papapapapa..mmumumumumu..mamammamamama..lallalalala..bububububu..macam2 bunyi laa kuar..ngan mimik muka sekali..and he love pouting so much nowadays..panjang pulak tu muncung nyerr..nanti i kasik tunjuk muncung panjang itu k..

that's all for today..nak gi pump..jap lagi dah nak balik..
daaaaaaaaaaaaaa..


10 comments:

rizaros said...

jap yer rasa.. happy 9month rafique cyg :)

wardah said...

comeyyyy..I teruja sebenarnya nak pakai CD juga but Kakal dah setahun. boleh lagi tak?

My Azie said...

happy 9months rafique zaquan! dah besar dah yer...teringat masa pegang beliau masa baru lahir tu...:)

Mrs Nageb said...

happy 9th month old baby raqfique..how time flies kan...sangat aktif kan..huhuhu

deena awanis said...

rizaros & kak azie : tenkiu2..*on behalf of rafique

wardah : its never too late..boleh jer..

khalilah : sangggatttt..umur dorang ni memang lasak kan??

mamamarissa said...

happy 9 months old sayang...dah besar dah dia ya...muahssss

MrS. F!zA said...

rafique makin besar makin jelas muka deena..tp muka abah pon ada jgk tu..hihi

HANI IZWAN said...

chomey nye rafique..^_^ sekejap aje dah 9bulan kan dear.

`BaHa` said...

hihihi macam2 perangai baby ni.. Happy 9 months young Rafique!

aziyana said...

sepsinye rafique..auwww