long live!!!

Monday, June 6, 2011

kamu nak buang anak???

i baru pas tengok pic baby yang kena campak dari tingkat 5 minggu lepas tu..gambar yang jelas..nampak kepala dia pecah..sebak sangat rasa..ape lahh perasaan pasangan jantan betina bodoh tu bila tengok apa yang berlaku kepada zuriat dorang tu lepas dorang mengambil tindakan yang jelas menunjukkan kebodohan tahap 18 bintang tuhh agaknye ek???kalau i laah, konfem seumur hidup aku x tenang!!

i x sanggup nak paste pic tu kat blog ni..u all google laa sendiri kalau nak tengok...


i'm veryyyyy sure beratus ribu orang dok maki sumpah seranah kebodohan korang berdua yang tak terkata tu..seriously, SPEECHLESS!! yang kita ni anak demam, batuk2 pun dah rasa nak nanges..ini dia tergamak buat macam tu..CIMPANZI n B*B* pun lagi baik daripada korang tahu tak????


i seriously emo dengar cerita2 buang2 baby ni..sebab i tahu rasa susah preggy selama 9 bulan..5 bulan x lalu nak makan asyek dok morning sickness ajer..sakit nak beranak tu toksah citer laa kan...yang orang2 buat mende2 camtu tu memang xde rasa sedikit naluri keibuan ke??ko dah lupa ke macam mana baby tu duduk dalam perut ko???dah lupa yang 9 bulan lepas dok bawak dia ke hulu ke hilir???dah lupa x boleh tido malam sebab sakit pinggang etc????

sory laa dok emo kat sini..kalau bukan kat sini, kat mane lagi nak lepas geram kan??


now, bagi yang terpikir or tengah pikir or pernah terlintas difikiran nak buang anak (sebab kau bodoh), meh sini i kasik sikit idea cara lebih bijak sikit untuk jadi mak bapak yang tak bertanggung jawab..by the way, guna cara ni pun ko tetap akan berdosa gak, cuma kalau kena caci maki pun, xde laa banyak sangat berbanding ngan buang dari tingkat 5 tuh..

  • buang kat surau..atau masjid..make sure letak depan pintu masjid..and pergi masa dekat2 nak azan..supaya tak la lama sangat baby comel tu kena tinggal sementara orang jumpa dia..

  • pergi kat balai polis, kasik anak korang tu pastu buat laa report ko jumpa baby tu kat mane2..tergantung kat pokok bunga ke..jumpa tepi jalan ke..yang penting baby tu selamat dan sihat ketika ko pergi balai polis..

  • I'm pretty sure idea nak buang baby tu dah terlintas sejak dari ko preggy lagi kan??so, ape kata awal2 dah usha mana umah pasangan suami isteri yang dah lama kawen dan berusaha keras untuk dapatkan baby tapi belum ada rezeki, ko letak baby elok depan pintu pagar umah dorang, pastu picit loceng umah..dah nampak orang tu kuar, baru blah cepat2..sebab takut tuan rumah xde, anjing ke kucing pulak pegi jaga baby tuu..

  • buat2 tertinggal kat shopping complex..kat Jusco ke..konfem ada orang jumpa..tapi bukan tong sampah Jusco ok...kat surau ker..haaa..nampak laa berhemah sket..xde laa kejam benar..

itu jer laa 4 idea yang i dapat pikir buat masa sekarang..malas dah nak pikir banyak2..


ANYHOW, sebelum korang pilih mana2 cara diatas, sila pikir 780 ribu juta kali dulu untuk buang anak itu paham???sebab cuba u all bayangkan, cemane perasaan korang, kalau mak bapak korang dah buang korang masa korang masih bertali pusat dulu???best tak agak2???seandainye korang memang tak boleh nak teka cammanekah perasaan itu, meh sini i volunteer tolong jadi tukang buang korang, supaya korang rasa perasaan kena buang tu, and then baru otak ko baru boleh berpikir cemane rasa kena buang!!!! OK???


kalau u all ada idea nak sumbangkan kepada mereka yang berkenaan nih, jom komen kat sini..sebab i selalu baca, orang yang buat macam ni x dapat nak pikir bila sesuatu perkara buruk like melahirkan anak luar nikah tu terjadi..so, kita tolong pikir siap2 kat dorang..kalau x ley nak pilih gak antara ni..tak tahu laa nak cakap ape lagi..


sekian.

6 comments:

Mrs Nageb said...

I pun saaaaaaaannnngat emo dan sedih..hubby ta bagi i tengok langsung gambar tuh..sekali ada sorang blogger dah post,dan i ternampak..adoyaiiiiii sedihnya..tuh pun sambil scroll sambil tutup gambartuh...sedih kan......

Ciare Baha said...

kan? kite xsanggup nak tgk gamba baby tu..masa dalam berita kan dia sensetkan gambo tu n nampak macam bersepai aje dgn darah :((

rasanya kerajaan dah fare enough dah..kan ke siap ada rumah (ke sekolah?) utk menjaga org yg dari preknen sampai la beranakkan anak luar nikah..pegi ajelah tempat2 yg dah disediakan ni.

yang jantan keparat tu pulak, pandai eh jadik mak bidan awek dia? xde susah2 amek bidang perbidanan pon. haih. gila meroyan la dorg ni. kita ni dgn doktor sampai 7-8org assist nak beranak.. dgn vacuum laginye..dia senang2 je beranak berdua dgn pakwe dia pastu hasilnya campak ikot tingkap???? &*^%&%^&**.....

:(( Kesian wahai bayi...

Peri PiA said...

:'(

Ryehanna said...

Pergi la kat Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Pergi kat Pusat Perlindungan Wanita. Kat situ mmg tempat wanita2 yang mengandung anak luar nikah beranak. Makan pakai semua tanggung.. just kena kurung takleh kuar je.

Kalau kat Perak, yang ku tau ialah di Taman Seri Puteri, Batu Gajah. I know cos my sister works there. Yang dah 3,4 kali masuk pun ada (ngabihkan duit kerajaan) tp at least takde la buang anak merata2!! baby2 yang lahir selalunya di adopt oleh org yg xde anak.

Seriusly, there are ppl who can help! sampai hati buang anak merata2... haihhhh... dunia dunia...

deena awanis said...

khalilah : memang sedih sangat tengok gambar tu..=(

ciare, ana : memang ada tempat perlindungan camtu..masalahnya dorang yang x nak pergi tu sebab x nak family tahu..

siyes ada yang 2,3 kali masuk???memang ngabehkan duit kerajaan..dah ler kita yang bayar tax..hampeh!!

Ryehanna said...

mmg ada deena.. kakak ana smpai dh meluat. tp nk tergelak pn ada dgr citer Yong. mcm2 perangai...

ada yg smpai kena sifilis teruk gile pn ada jgk.. smpai semua tolak2 xmo jaga cos berbau... smpai cmtu sekali org2 yg msk tmpt tu.. huhu