long live!!!

Monday, June 6, 2011

best ke ipad2??

selamat hari isnin..

tajuk ala2 nak kasik review ipad 2 jer kan??padahal i x de pun beli mende alah mahal namampos nih!!


pastu kan..i kan..rasa sangat kagum betul tengok orang2 yang sanggup tunggu dari subuh beratur depan outlet machines demi untuk hampir ngabeskan gaji sebulan untuk orang tak mampu cam i ni untuk dapatkan ipad 2 tu..memang cool laa kalau dapat beli..tapi kalau dah beratur berjam2 tapi bila dah dekat nak sampai depan pintu, tetibe dorang cakap stok dah abes, tunggu next batch pulak, ada cool lagi??


eh, eh..best sangat ker ipad2 tu sampai korang sumer macam orang sasau dok kejarkan dia?? >> ayat dari orang xde duit untuk join beratur sekali..kalau i pergi beratur skali pun, i mesti bagi chance kat orang lain beli dulu..i amek nombor last pun xpe..HAHAHAHA...


nipis giler tau mende ni.680 gram jer!! memang boleh dibawa kemana sajer..
newspaper pun lagi berat tau!!pasni, orang yang suka masuk toilet bawak newspaper, boleh laa berubah ke ipad2..kurang beban!!=D


nak tau best tak best, korang mintak laa review dari puan Ajlaa yang gigih kehulur kehilir bersama perut boyot demi mengejar ipad2..i xdok, maka mana nak reviewnyer..hikhikhik..unless i menang seketul ipad2 itu dari contest yang i join ni, then i buat reviewnyer..ok??

kalau korang pun macam i yang teringin nak memiliki seketul ipad 2 tapi x de ongkos ataupun ada ongkos tapi tak hingin nak beratur 3 km dari subuh sampai ke petang depan Machines outlets, boleh laa cobe2 nasib kat simple contest by F&N ni..mana laa tau, ada rejeki kan..=)

ok laa..bye..selamat mengejar ipad2..

9 comments:

Mrs Nageb said...

Deena..deena..lawak je..huhuhuhu

Btw..ipad2 sangat besh....... :)

juelee said...

ngeee... i memula nak beli ipad 2 gak, thinking of the size and my usage which is more on application rather tahn entertaiment so i beli galaxy tab.. muchhhh worth it!!!! now i am loving it soo much!!!!! i can blogging while BF rayyan too

Najib Sulaiman said...

ipad2 nih lebih kepada branding from steve jobs and the gang je.. but honestly, build quality and performance are up to the claimed.. camera je jgn hope that much sbb mmg super tak lawa pics dia.. ease of use mmg terasa, plus the slim and light design, tak penat pun if nak surf sambil baring (mcm baca buku).. small enough wifey boleh letak dalam handbag mcm letak flipped megazine (kitorang just guna smart cover je, tak kacau ketebalan).. plus 65000 aps (and counting) in appstore, 10 hours batt, (kalau ambil 3G version) get connected everywhere + GPS, completes what most people wants..

ps: byk apps y free untuk small kids too~

pps: beli online je.. tak perlu beratur.. :D

deena awanis said...

khalilah : en.najib ni ur hubby ey??hihihi..anyway,banyak ke beza ngan i phone?

en najib : kalau xde ongkos,on-line pun susah gak..hihihi

Mrs Nageb said...

Deena: ya dear..en najib tuh my hubby.. Huhuhuhuhu..:)

Najib Sulaiman said...

oh ya, si hubby khaleelah ni.. ;-)

anyway, os wise, sama mcm iphone, ipod touch, ipad (tapi ipad2 nih boleh multitask) just that the screen size and processor jerks lain.. still 1 button (home button) dgn on/off, volume and mute button on the side..

application wise, boleh install most iphone apps as well, tapi shrink to 1:2 of the screen size..

hehehe.. takpe, not that it is a must have thing (to get connected everywhere), but it is a in-thing nowadays.. and peoples' eyes always catches those who are with tablets compare to those who are with laptops.. no?

anyhow, it depends to what needs and what must for each person.. one's ipad is different from another as it is very personal in terms of applications installed and arranged and the way it is being used..

oops! terlebih sudah.. ;-)

deena awanis said...

huhuu..itu dia review from pengguna ipad2 rebutan ramai..thanks for the infos..

we all dah pakai iphone actually..so, in term of get connected..passed!!hhihihi..plus xde ongkos nak upgrade ke ipad..hahaha..kena bersyukur dengan iphone jer laa..=)

Najib Sulaiman said...

iphone best~ :D Alhamdulillah bersyukur ;-)

ps: tau kan, if ader iphone leh bt je untuk connection tak perlu other data plan.. ;-)

deena awanis said...

yup..tau..tp for my netbook still pakai broadband gak sebab FREE!!hihihi...