long live!!!

Friday, June 3, 2011

dugaan..moga ada hikmah disebalik semua ini..

mula dengan Rafique demam Rabu minggu lepas..
i pulak demam hari Khamis..seb baik i demam kejap jer..
Rafique pulak demam meleret-leret, sakit tekak sampai x nak makan langsung..
only susu jer yang masuk dalam perut dia..
itupun direct feeding sajer..x nak minum langsung from bottle..
just imagine last Friday masa i pergi keje from 7.30a.m till 4pm dia cuma minum 6 oz jer!!
hari sabtu dia dah makin sihat..
lega tengok bila Rafique dah nak main..
by Monday dia dah makin ok..makan pun nak dah..
tekak dah selesa laa tu..


tapi yang x bestnye, since Sunday tu, hubby pulak start demam..
isnin pergi klinik >> MC..
selasa pergi klinik >> MC & injection
rabu i dah x ley sabar tengok condition dia, terus paksa pergi hospital..
warded sampai laa hari ni..
demam dia masih on off on off on off..
temperature badan macam lif, asyek naik turun jer..
blood test ok jer..xde dengue..its viral fever..
harap doctor bagi hubby keluar laa ari ni..


semalam, i pulak sakit mata..
mata merah n rasa denyut2..
balik dari hospital petang semalam, pergi klinik amek ubat before fetch Rafique from babysitter..
fhewww..penat..


penat nak uruskan Rafique, hubby dan rumah sorang2..
penat sampai rasa badan dah lemau and boleh demam bila2 masa..
harapnye tak laa..
kalau i demam jugak, sape pulak nak jaga Rafique??
cemane kalau susu drop time demam??
waaaaaaaaaaaaaaaa..lagi haruuuu..
X NAK X NAK X NAK X NAK!!!


esok 1 Rejab kan??harap i larat nak puasa..
dah laa puasa yang tinggal last year 6 hari masih lom berganti..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


sory laa entry berbaur keluhan..moga i terus diberi kekuatan nak lalui sume ni..

6 comments:

Mrs Nageb said...

Dear deena..

semoga semuanya cepat kembali back to normal..sangat penat kan dear...take care..you kene kuat... :)

`BaHa` said...

Get well soon to you and heroes!

Hmm amir minum 6 oz from bottle sehari itu normal. Kalau nasib baik dapatlah babysitter bagi die minum 12 oz.

Ryehanna said...

sabar byk2 deena....

Puan nadxoxo said...

Semoga tabah dan cepat sehat Deena sekeluarga k

Farhana Basri said...

u can do it akak! bersabar, ok. :)

deena awanis said...

thanks all for the wishes..