long live!!!

Wednesday, May 11, 2011

scholarship

hi all..

nampak tak kat wishlist 2011 i tu dah semakin panjang list nya??sebab i dah masukkan few more wishlists related to my phD..nak further study kena laa buat proposal dulu before boleh apply to enroll dan jugak apply for scholarship kan??moga2 jalan i dipermudahkan..


Nak scholarship by poket sendiri macam x mampu jer..kalau tuition fees around RM 2K per semester kali 8 semester (max) dah jadi RM 16K tuuuu..mana nak cekau??duit ASB pun ciput ajooo...ni pun kalau ada grant untuk projek..kalau xde grant, nak kena fund project by pocket sendiri gak??fhewww..lagi masak!! itu baru tuition fees kat Malaysia's IPTA..what if kalau nak study abroad???

ikut keinginan dihati memang nakkkkkk sangat further study kat over the sea nun..degree & master xde chance..mana tahu kot phD ni ada chance nak merasa dok negara orang..orang kata further study kat UK susah..ada gak kata US lagi susah compared to UK..and got few suggestions supaya i put New Zealand as an option..tapi entahlaaa..boleh ke i study abroad??bawak hubby ngan Rafique ikut??apa hubby i nak buat sementara i belajar 3-4 tahun kat overseas sana tu??jadi full time house husband??ke cari keje kat sana??ok gak tu kan..new exposure for him too..(hubby i malas nak sambung study) ^_^ >>> mode:berangan..


nak sambung study overseas konon..kalau dapat further kat Malaysia pun dah cukup baik..=P my current option nak wat kat UPM..with my supervisor masa degree dulu..jap lagi ni nak gi jumpa dia lah..anyhow, dia adalah sangat supportive untuk i further study ke oberseas..new exposure he said..kalaulaaa rezeki itu milik saya... ^_^ (berangan lagi...)


dulu hubby macam x sokong sangat bila i cakap teringin nak further study kat oversea..tapi sekarang macam dia setuju jer...siap boleh layan i berangan lagikk..jadi mungkin i perlu terus berangan (sambil usaha gak laaa)..moga angan2 itu akan jadi kenyataan..


berangan x salah kan?? FREE jer, x kena bayar punnn!!dari angan2 laa bermula cita2..dan kalau cita2 tanpa usaha, jadi laa angan2 mat jenin..i x mo jadi mat jenin..


p/s : hati x tenang kurier (CDs) dalam bilik CEO..huwaaaaaaaaaa...


12 comments:

Ciare Baha said...

bestnyaaa. i envy you da amek master ek? nape I malas sgt ni?? tapi teringin jugak. Sape tak teringin nak smbg master/phd. wallahhh.

dina smbg master dulu part-time ke full time?

tp utk org keje swasta n bdg IT ni sape la nak taja...ntah2, tak laku pon master/phd tu nti :((

ibu qaleesya said...

wahhhh bestnye akka lehs ambung2 studey.. asal saya agak malas eh!! ahhhhh..
moga cita-cita akak tercapai

Ibu Ilyanie(s) said...

chaiyok! chaiyok deena!!! semoga berjaya!!

Mrs Nageb said...

wah sangat jeles...tapi minat tuh dah berkubur dah..lelagi hubby tak sokong pun bila cecube nak verangan gak..huhuhuhu...go go go deena :)

Atiqah Adnan said...

cayalah.. memang respek betul dgn org yg bersemangat nk sambung belajar nie.. diri sendiri tatau laa bile.. ^^

deena awanis said...

ciare : master dulu wat part time..course work with dissertation..

ibu qaleesya, ibu ilyanie n mrs nageb : thanks..keep on praying for me eh..hihihi

atiqah : bersemangat nak further study sbb lemah semangat tengok pay slip sekarang ni..=D

My Azie said...

all the best!

Ainul said...

better ambik scholar UPM kalo dpt nanti terus blh keje dgn diaorg.mcm kwn husband dia p Scotland apply scholarship NSF.husband ainul smbg PHD UM support bright spark program.ainul malas nk sambung.hehehehe..good luck deena

deena awanis said...

kak azie : meh laa join skali..

ainul : thanks..

ida_F said...

wah. my cita2 pun nak sampai phD. to u, semoga usaha dipermudahkan

Ayu said...

Diena...berseemngat la dina kan nk study...Xpe insyaAllah niat yang baik akan di makbulkan..InsyaAllah...

.:hana hazel:. said...

waaa...sonoknye dah nak wat phD....huhuhu...semoga tcapai impian kamu yea... :)