long live!!!

Tuesday, May 3, 2011

Only GOD knows how much i want it..


Bismillah..

tetibe jer sopan mulakan entry ngan Bismillah hari ni..hehhehehe..
untuk melambangkan niat suci murni di dalam hati sebenarnya..

sungguh i feel so grateful for being able to complete my First Degree and Master Degree on time..without much delayed walaupun banyak rintangan melanda..rintangan termasuklah morning sickness yang hebat ketika nak submit Master's Dissertation, shopping malls serta wayang yang memanggil2 sedangkan esok lusa nak kena submit write-up dan kemalasan yang amat sangat untuk buat write-up for both degree and master..kemalasan adalah cabaran yang terbesar kan??


bertiga during my graduation day for my First Degree on August 2008..


bertiga jugak during my graduation day for my Master Degree in August 2010 (with Rafique inside my tummy)..


dan sekarang sedang berharap i akan berconvo sekali lagi dalam robe (warna selain diatas) untuk memegang title DR. in front of my name..YES!!only GOD knows how much i crave for that..more than i crave for Coach or LVs. LOL!! biarlah orang nak cakap i giler pangkat pun, yang penting i nak satisfy my dad who really wants his daughter to hold that title..x dapat pegang title DR. as med doctor pun, i still want the title!!!!


selain tu i pun dah penat menjadi kecewa menuggu bilakah hari yang increment sempena mendapat master pada 7 bulan yang lalu akan dikreditkan ke akaun ciputku, jugak penat menjalani kehidupan yang entah biler akan berubah (kalau terus kerja kat sini for another 10 years, mungkin akan terus berkeadaan begini for another 10 years), penat pikir naseb diri (sob..sob..sob..) atau lebih tepat i sebenarnya dah bosan kerja ditempat yang sama, dikerusi dan meja yang sama selama 3 tahun..jugak mengadap lecture notes warna yang sama!!!


dengar cerita pasal cabaran orang yang buat PHd, apetah lagi dah kawen, kerja and got a baby some more, memang menggerunkan, merisaukan lagi memenatkan..tapi x wat PHd macam sekarang ni pun, penat jugak (refer perenggan diatas).. jadi, apa kata x yah pikir dulu pasal penat dan berfikir tentang how proud my parents and hubby will be if i achieved that..jugak mari fikirkan how satisfy i will once i got what i really dream for..NAK NAK NAK!!!!

jadi, mari berfikir positif,lantaklaa ape nak jadi dikemudian hari, next week nak gi jumpa Dr.Kulan (my ex-supervisor during my first degree who never stop encourage i supaya pursue my study)..hope this very first step will bring me closer..AMINN...

kak dayah n kak azie : MARI MARI MARI!!!


4 comments:

juelee said...

u dah dapat master dah dear.. i nie baru terhegeh2 nak apply for master, plan nak pusuing at oversea.. Aussie maybe.. tengah sebey..

lia said...

gulp....

akak kawan dgn bakal Dr. rupanyer.....

akak ni nak wat Sr. punyer la x rajin.... ingt bulan 6 ni nak start wat log-book...

Farhana Basri said...

goodluck!

aziyana said...

bagus2..teruskan niat suci murni tu..me, mmg malas terus nk sambung belajor..hahahaha..encourage my hubby jer teruskan smpai dpt DR