long live!!!

Wednesday, May 4, 2011

hand blender


hari ni mahu citer pasal hand-blender for Rafique's food ni..i got this from my SIL actually..she bought it for me from UK..brand BREVILLE..

nampak x ada dua grey button kat handle tu??itu untuk control speed laa..kalau nak hasilkan food or puree yang very thin, boleh guna speed 2, kalau not so thin like what i prepare for Rafique sekarang ni, speed 1 jer..hasil is superb..kalau buat fruit puree like apple or pear, the softness sama macam Heinz tu..sangat berjasa laa hand blender ni kepada i..

yang lagi bestnya, x payah laa nak risau kot2 semalam blender chilli, pastu takut baby's food ada rasa spicy pulak kan..=)

sebab ari tu ada yang tanya kat mana boleh dapat kan hand blender ni, i've googled for u all..ada 2 brands that possibly available kat Malaysia..Kenwood and Philips. bukan setakat untuk buat baby's food jer boleh guna hand blender ni tau..kalau tetibe terasa nak buat home-made smoothies, pun boleh!!i bet the texture mesti fine and smooth giler..i pun x penah buat lagi sebenarnya..hahahha..ape kata u all go n grab the hand blender, then buat smoothies for your lovely hubby n share hasilnyer ngan i..=D

itu jer laa kot citer pasal hand blender..jom, layan pic budak molat ni pulak..




1st time ni duduk dalam shopping trolley..sebab ibu ngn ayah lama sangat shopping kat Jusco last Saturday, Rafique dah meragam..try letak dia dalam trolley ni pulak..it works..tapi his eyes tak lepas pandang his stroller..takut orang lain amek r tuh..tau pulak sayang..bila acah nak letak dalam stroller marah pulak..(^_^)

till then, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

8 comments:

juelee said...

rafique lg ensem motakkkkk.. hehehe i blender guna blender bese je, dapat wedding gift 2 blender kan..satu tok cili, satu tok food rayyan...

My Azie said...

fuiyooo!! from UK!!

Mrs Nageb said...
This comment has been removed by the author.
Mrs Nageb said...

best2..canggih lah you :) nice betul....huhuhuhu....I guna blender bese jer :)

aziyana said...

alahai mahai plk benda alah ni yer..tp mcm menarik..erm blender philips ckup le gamaknya..
rafique ni skli tgk mcm deena tp 2x tgk mcm muka paknya pulak..tp ttp macho

Farhana Basri said...

rafique da molat la. hehe.. :)

deena awanis said...

jue,khalilah, aziyana : blender biasa pun ok..as long as x campur..i ni sebab orang kasik hadiah, so kita pakai ajo laa..

farhana : mmg molat..lenguh dokong dia skrg ni..

PinkGremlin said...

Bestnya hand blender, nampak mcm mudah dari normal blender, byk nak membasuh hehe. Eh, mmg bulat dah Rafique, tang muka dia :)