long live!!!

Tuesday, April 5, 2011

tiara beach resort

its an ad-hoc holiday sebenarnya..my abah bagitau nak datang KL tengok cucu dia on Thursday night, and he's coming on Friday..then, ajak we all berehat2..i pikir punye pikir, x kan nak gi Sungai Congkak jer kot..so, another option is PD laa..x jauh sangat..

then terus survey2 hotel..i geram jer nak stay kat Avillion Admiral Cove..cantik wehh..tapi memandangkan kitorang pergi ramai, of coz ler kena amek 2 bilik kan..malangnya sebab x booking awal2, bilik yang paling murah ada harga RM300++..HOIII!!2 bilik dah jadik almost RM700 tuhh..gilo apo..bengkrap den..

luckily, jumpa Tiara Beach Resort ni..we rent a 2 rooms apartment..RM 300/nite termasuk 5 wristband for entrance to water park..so, we just tambah 1 jer wristband lagi which cost RM20.Tapi i amek ni direct dari owner apartment, bukan ngan hotel..kalau u all banyak duit, boleh laa amek ngn hotel..kalau amek ngan hotel, harga apartment yang sama ialah RM650.
gambar bilik xde r..i mean xde yang diluluskan oleh Jabatan Hal Ehwal Keluarga i..HIHIHI..sorryy..


JOM PERGI WATERPARK...

petang sabtu tu kami layan Rafique jer..ibu ngan ayah lepas gian swimming on Sunday morning..tinggal Rafique kat bilik ngan nenek..huhu..so, gambar di sekitar kids pool jer laa yekk..gambar masa i swimming x seswaiii berada disini..^-^



Rafique relaks jer main slide tu..x takut pun..cool laa anak ibu nihh..=)


naik bot yang tok bah belikan...


tired lah swimming..kiter minum dulu!!!


ada magic show jugak tau..every Saturday & Sunday 5.30pm..cool gak r magic show dia..walaupun magic dia untuk kanak2 bawah umur tapi mak bapak atok nenek kanak2 pun enjoy the show..


Rafique pun khusyuk tengok magic show tu..sampai berkerut2 laa kening tengok clown dengan teletubbies on stage..hhuhu..

selain dari water themepark yang best tu, ada sauna gymnasium, fish spa, foot massage, boleh cycling and many more to do..sangat sesuai for family getaways..overall, i give 4 stars for the resort..we are having enjoyable stay there..

7 comments:

nurul aziyana said...

bam2 nya rafique..dh terjulur kaki tu..happy la dapat main air yer

Mrs Nageb said...

gerammmmmnya..tengok rafique kat gambar last tuh...comei ngan machoooo :)

MrS. F!zA said...

deena, nk tnya ni best tak ek kt sana?dr segi tmpt main air, persekitaran dia semua..plss! trgin dhlama tp tk tertunai je..

deena awanis said...

aziyana : rafique wat muka xde perasaan..mak ayah dia yang berperasaan lebih..

khalilah : kikiki..macho nampak perut boncet skett..

kak fiza : best!!highly recommended..especially kalau dah besar darwisy tu lagi pandai main..seronok..pool ok..bilik ok..price pun ok..=)

nuruljannah sukhri said...

yuyu dh lama teringin nk ke sana. tp selalu call tanya rate mst mahal..bila la nk buat promosi..hukhuk..
comel nya rafiqeu pakai jubah mandi tu..geram auntie

deena awanis said...

nurul : jangan amek ngan hotel..amek direct ngan apartment's owner..much cheaper..

MRS. K said...

dik,ade contact no owner apartment ni tak?