long live!!!

Monday, April 18, 2011

definisi gembira yang kini dah berubah

selamat hari isnin..

korang gembira tak hari ni??
i gembiraaaaaaaaaa sangat sebab pada pukul 10.50 pagi masih dirumah bersama Rafique..;-D

2-3 hari lepas i chat with a friend..my ex-classmate masa degree..hope he'll read this..
di sebok dok cakap xde awek nak kat dia sebab asyek bizi ngan keje laa..kalau yang ada pun x memahami dia laa..bla bla bla bla..dan suruh i tolong carikan awek untuk dia..hurm????

pastu tiba2 cakap kesian kat i sebab dah ada baby x ley GEMBIRA macam dulu lagi..WTH??

HELLOOOO KAWAN!!GEMBIRA BOLEH BERPUNCA DARI MACAM2 OK...

mungkin satu masa dulu gembira bermaksud dapat tido secara marathon dari pukul 3 pagi sampai pukul 3 petang lepas siapkan esaimen...atau dapat marathon 3 movie dalam 1 hari..atau dapat melalak 3 jam kat redbox tanpa henti...atau ukur keluasan Mid Valley or Times Square dari pagi sampai malam n last2 hanya beli maggi sepeket..atau mungkin main boling 3 games sampai patah sumping
sume kuku..

tapi sekarang, for me HAPPINESS means :

bangun pagi, boleh menggomol my prince charming dan x payah rushing2 bersiap pergi keje...atau dengar gelak tawa si bujang i tu...atau melepak depan tv sambil makan eskrem dengan hubby (share 1 sudu jer tau..romantik gituuu!!!)..atau hubby makan masakan i sampai bertambah-tambah..atau...bawak my prince charming pergi potong rambut???


atau...dapat shopping CD secara pukal!!!

p/s : x sabar menuggu sebahagian dari 'mereka' menjadi milikku..=D

APA PULAK DEFINISI GEMBIRA KORANG??

6 comments:

Mrs Nageb said...

Gembira pada I bila berada bersama 2 kesayangan hati I,my baby and hubby...oh yeahhhhh.. :)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

definisi gumbira nieza.. of coursela with encik hubby n our chenta hati, Rania... tgk diorg main & gelak2 dh buat hati nieza 'cair'... trase mcm dunia ni kami yg punya!!! ^-^

My Azie said...

mak aihh..besarr punyer font ayat last tuh :p

juelee said...

kan.. life chnanges, defination of happiness bg kiter yg dah jadik mommies ni pun lain kan???

kalau dulu happy dapat hang out but now lepak umah ngan anak pun dah heppi..

eh diam elok je rafique potong rambut? bagus betollah.. kalau rayyan, subhanallah.. tak reti diam2..

deena awanis said...

khalilah & nieyxha : exactly!!agreeddd!!

kak azie : saje gedik pakai font besar..dah lama guna tulisan besar kaler merah kat blog..kalau kat kertas exam selalu lah..hahha

jue : rafique kalau kitorang gunting sendiri kat umah mmg xdok diam..maybe sebab dapat pegang stereng kete tu dia dok diam kot...hihii

Hunny said...

gembira bila bangun tdo bleh golek2 ngn anak dara dan hubby.suka sgt dengan hari sabtu dan ahad hehe