long live!!!

Thursday, March 10, 2011

my handsome baby is getting better..

what a relief..semalam Rafique dah boleh tido..maka ibu dan ayah dia pun boleh laa join 2 kaki masing2 tido jugakk..syukurrr..


actually we went to see the paed yesterday..doc cakap the main reason is he got phlegm..thats why asyek meleleh jer air liur and dia x nak minum susu..baby kan x boleh nak buang kahak sendiri..so, he's not comfortable laa..anyway, teething tu x bape sangat sebab belum nak tumbuh gigi lagi, cuma gusi dia baru nak mengeras.. ^_^ oooooooooooooooo itu macam rupanyaa..

anyway, kitorang pun ada gak dengar like wheezing sound bila he's sleeping..planned to check jugak coz we afraid he got asthma..lagi pulak, both of us (me n hubby) memang ada asthma history when we were kids..risauuuu..

dan sebab kahak tu, terpaksa laa go on nebulizer jugak (even not yet diagnosed as asthmatic) semalam..


shiann Rafique...ibu pulak rasa nak nanges..mula2 tu, doc cakap kasik ubat jer dulu..if still not recover after 3 days baru amek nebulizer..but then, we think kalau boleh buat terus kenapa nak tunggu kan???sian laa baby yang dah 3 hari x tido, x nak minum susu lagi..so, ON terus..

dan hasilnyer >> he slept soundly through the night!!selesa laa tu agaknya..alhamdulillah. hari ni pun dah x demam lagi dah..dan dia banyak tido..qadha' tido yang dah terganggu 3 hari laa tu..=D cuma susu masih x berapa nak minum sangat lagi..until 3 o' clock tadi, baru minum 2 botol (7 oz).harapnya, balik nanti dia nak minum direct ngan i lahh..


10 comments:

nanonano said...

serius sudut gas yg ni mmg betul2 membantu tuk cairkan kahak,
:)

Peri PiA said...

sedey auntie tgk pic tu :(


Alhamdulillah dpt tido dah dia

get soonest handsome boy

lia said...

akak mmg penah nanges tgk dia meronta2 xmo sedut gas tu ;p

fiszah_pjo said...

thank sudi singgah my blog..ai da singgah blog u jugak..nnti ai follow ok

Mrs Nageb said...

Alhamdulillah,rafique is getting better now..lega kan..hope baby rafique akan lebih sihat lepas ni and minum susu banyak2..huhu :)

MrS. F!zA said...

alolo siannya rafique nanges sgguh tu..

deena awanis said...

nanonano : aah..rafique pun gets better after neb tu..dah boleh tido..

pia : wawawawawaaaaaaaa..ibu dia ni lagi sebak tengok anak camtu..

kak lia : =(

khalilah : thanks

kak fiza : nanges sungguh2 tapi x kuar bunyi sebab dia dah xde suara..sob..sob..

Atiqah Adnan said...

kesiannye rafique..
syukur dah ok da sekarang

mamamarissa said...

ouchhhh, siannya tgk rafique...get well soon ya sayang :)

ARNA said...

Anak saya dah 5 hari batuk2. Jumpa paed, dr. kata xde apa2. Tekak ok, nafas ok. Habis tu nape Yusuf asyik batuk?? huhu