long live!!!

Wednesday, March 9, 2011

he's teething???

good morning...

Rafique masih demam.siang sihat walafiat semalam..i call dari opis, elok je BS kata dia main..tapi tido maintain cam biasa setengah jam jer siang walaupun the night before he didn't sleep. pastu, malam semalam sampai pukul 9.30mlm pun x mau tido lagik..in which usually he's already asleep by 8pm.


mana laa pergi receptor mengantuk kat mata anak i nehhh??
*curious* or should i go n check with paed???is it normal for baby this age?? yang ibu dia nihhh jugak laaa mata memang x mampu nak dibendung kemengantukan..hukhukhuk..semalam mata panda, ari ni mata atuk panda dah kot i nehh..


one more thing, he again reject to bottle fed..seperti yang pernah berlaku sebelum ni..ayaiyaiiii...tiap2 bulan kena tukar bottle ke sayang?? tapi i rasa ini disebabkan he's teething..


teething jugak laa yang buat dia asyek menanges jerrr sepanjang malam..kesian tengok dia..sakit agaknya..and memang obviously he's not comfortable at his gums sebab nampak dia asyek main kat gusi ngan lidah dia..


ada ubat ke ek untuk relief teething pain tu??


harapnye malam ni boleh tido laahh..ngantuk.


6 comments:

MrS. F!zA said...

deena..sama la cm darwisy..tp darwisy dia time pantang ngan 3,4 bulan..msa pntang dia boleh tk tido..mama ni dh letih nau ngantuk tk thn..dia blh tido xsmpi 5 min jga..geram je..boleh meroyan kalo tk thn..haha

rafique nk mmbesar tu sbb berubah2 tu..hihi

Peri PiA said...

cian bb,bg dia gigit2 ?

Nadya said...

letak Bonjela..kat farmasi ade..aydan pun demam 2 hari ni suspek nak tumbuh gigi lg..gusi keras semacam je..so letak bonjela tu dah kurang rengek,demam etc..

deena awanis said...

kak fiza : itu laa..heran betull..yang kita ni mata x tahan dah x ley bukak..

pia : dia x mo geget teether..dia nak geget t*t*k ibu dia..waaaaaaaaaaaa..

nadya : ohh bonjela eyy..ok2..thanks.

Mrs Nageb said...

get well soon dear~
sian kat rafique......dah nak bertambah besar baby rafique nih,huhu :)

Hunny said...

cuba bawak rafique g klinik.takut viral fever je.aritu doktor cakap klu teething demam on off.kalau demam virus, tekak akan merah sikit.best to go and check kan :)