long live!!!

Tuesday, March 29, 2011

earth hour. did u contribute??

hellooww..

ape macam earth hour last saturday??
korang tutup lampu tak from 8.30 -9.30 pm??

YES WE DID!!

actually we really contribute tauu..mana taknya, dari pagi dah kuar rumah..
dari pagi laa elektrik umah kitorang dijimatkan..=)


pukul 8 mlm gerak dari Shah Alam balik ke rumah sempat laa mengharungi jam kejap kat federal..
ramai orang yang celebrate earth hour tutup lampu rumah, pasang lampu kete kot..
anyhow, still jimatkan penggunaan elektrik jugak rite??
kalau satu rumah ada 3 orang, sorang kat bilik, sorang kat dapur, sorang kat ruang tamu dah jadi 3 lampu tak campur kipas, air-cond, blender, microwave bagai..
so, bila kuar selamat dari penggunaan sumer2 tu, just pasang lampu kete..
not bad i think..



sambung citer pasal we all..

sampai rumah around 9 camtu..
sempat laa gak bergelap dalam setengah jam..
bercandle light laa kitorang..
tapi lampu jer laa padam, air cond tetap pasang gak kat bilik coz anak bujang 6 bulan i tu tidoq..
karang x pasal jer ngamuk si kecik tu..
tahu jer laa putera lilin i tu..panas sikit dah berpeluh..

here is a pic taken by hubby as a prove kami telah contribute ke arah menyelamatkan bumi untuk anak cucu kita..=)



by the way, i rasa malaysia masih lagi x berjaya sangat ngan program ni kot..
sepanjang jalan dari shah alam ke rumah semalam, only 10-15% rumah n bangunan yang bergelap..

ramai yang x buat sebab cakap its too long...
hurmmm..no comment..
depends laa on perception masing2..
so, korang tutup lampu x??

5 comments:

My Azie said...

tutup!! kipas bukak.huhuh

deena awanis said...

good job kak azie!!=D

nurul aziyana said...

mmg xberjaya kot..tutup lampu dlm blik jer..tu pun sbb nk tido..hahahaha

lia said...

tahun ni saja kuar umah, nk tgk org putrajaya sambut erath hour tp... hampeh!!!

deena awanis said...

aziyana : asalkan tutup lampu, kira ok laa tu..

kak lia : nak tengok orang bergelap tapi terang benderang je ek kak??huhuhu