long live!!!

Monday, March 21, 2011

nasi dagang sepinggan rm5.kalau sedap xpe jugakk..


good monday morning!!


ketepi sumer monday blues ok sebab this week is going to be a busy week..hari ni perlu siapkan research proposal dan disubmit kepada VC office..chayokkk kak dayah n kak azie!!!we can do it..yeah!!!

esok sampai khamis akan bekerja secara berhemah sejak pukul 6 pagi hingga 7 petang atau lebih..HR, please take notes.kami kerja lebihhhh masa.bila masukkan bonus, masukkan lebihhhh jugak yer..

jumaat nanti lecture selama 3 jam berturut2 untuk ganti lecture on tuesday thursday..harap ada orang nak sponsor air untuk i nanti..=)

sebelum mulakan minggu yang sibuk, meh i citer sket pasal weekend..sabtu dok rumah ajer..ahad pergi pasar karat kat shah alam tuh..u ol pernah pergi???


ini gambar masa bekfes..sila tengok anak teruna i yang x keruan nampak orang semua makan tapi xde ape yang masuk mulut dia..shiannnn..


ini my bekfes..nasi dagang yang x rasa dagang nye..i rasa dia campur beras nasi dagang ngan beras biasa kot..dengan lauk ayam seketul camtu, RM5!!bapak mahal gilerrr..kan???ke tempat korang ada nasi dagang lagi mahal dari tu??kalau sedap x pe jugakkk..


anak hensem i yang tengah baca flyers..hahahahaha..sekarang ni, mainan dia sumer x nak..yang dia nak henpon ngn remote controls..bagi storybooks, dia campak..pastu tarik newspaper orang..ish ish ish..pandai ke baca sayang???


nampak x baby yang naik beskal pink tu??comel kan??


pastu i ada geram kat sorang peniaga kat situ..x jujur..dia jual baby gap pyjamas yang banyak jual on-line tu..pastu my MIL, tertarik lah untuk beli kat cucu hensem dia tu..tapi saiz baju tu is too big la for Rafique..sebelum ni i tengok2 kat internet pun saiz paling kecik for 2 years old..bila MIL dok belek2 n tanya i padan ke x, i cakap laa besar lagi untuk Rafique..pastu orang jual tu boleh cakap "eh, padan laa..nampak jer besar ni, bila dah sarung kat badan, x besar pun.." iyo lah tuuu..dah engkau nak jual, sume pun padan..MIL pulak eksaited sangat, terus beli..dah orang nak belikan, i ok jer..cuma geram la dengan penjual yang x jujur tu..kalau besar, cakap jer laa besar..x padan lagi...kalau dah rezeki ko, kitorang x beli pun, mesti ada orang lain beli..bila balik, i tengok balik baju tu, rupanya size 3 years old..see??


enough for now..i have few draft of entries..hope berjaya disiapkan dan dijadikan schedule entry untuk hari2 bizi yang mendatang..

selamat bekerja..byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..





10 comments:

MrS. F!zA said...

mahainya nasi dgg lauk seketul je..kalo kita kna gitu sure mkan pon tkde mood..

Peri PiA said...

tu la risk mkn kat kedai tu ;(

My Azie said...

comel giler baby naik beskal pink tu!

sapphire said...

dina, research proposal..?pasal apa..?menarik2.. :D

n nasi dagang tu..?
mana ada nasi dagang lauk ayam!! tipu22! hehe emo plak..

yg dina mkn tu nasi dagang kelantan...nextime klu nk rasa nasi dagang kne gi trg hehe..sbb yg KL nih mmg sah sah nama jer nasi dagang..tp langsung xde rasa nasi dagang.. :D

nuruljannah sukhri said...

nampak nasi mcm best.tp bila tang lauk ayam tu pelik skit.sini kat trg nasi dagang baru RM.complete ikan aye (tongkol) dan acar timun..mantop..weeee nak beli la malam ni

deena awanis said...

kak fiza : mmg terus hilang mood..kalau sedap, xpe jugak..

pia : nak masak sendiri nasi dagang??ayoyoyo, x reti lahh..kena tunggu suruh nenek masakkan lah nampaknyer..

kak azie : comel giler kan??

kak nilam : ader laa..rugi akak dah kuar, kalo x ley join kitorang..

deena awanis said...

jannah : sob..sob..jauh ler pulak..

Mrs Nageb said...

issshhh..mahal lah tuh..sebab lauk seketuii jer,haram sayur pun nan ado :)

Selamat Bekerja you..~

Puan nadxoxo said...

Zahin pn dah taknak gigit teether dia sgt. Dia nak henpon, remote tv, remote aircond, dan tangan org. Haha

liza said...

salam

jom join contest

http://ejau.blogspot.com/2011/03/show-your-teeth-contest.html

tq