long live!!!

Monday, February 7, 2011

monday blues

good morning peopless..

hari ni mesti jadi isnin yang sangattttt malas kan??
mesti rasa "kan best kalau dapat cuti lagi hari ni..
kan best kalau bley berlepakan di rumah bersama suami tercinta sambil menggomol anak tersayang..kan best kalau dapat terus bercuti di kampung bersama family..."banyak betul yang best.yang x bestnyer, sekarang ni masing2 dah pun duduk kat opis mengadap tugasan hakiki demi sesuap nasi..

kan best kalau boleh duduk rumah tapi ujung bulan masuk gaji..x banyak pun xpe, 2-3 ribu jadi lahhhh..=)



entry hari ni mesti sumer bercerita pasal cuti kan??

holiday..balik kampung or paling kurang pun outings with family or friends ke mane sepanjang cuti ni..seronok cuti lama macam ni..kurang2 pun 4 hari..tapi kalo yang sambung cuti macam i lagi seronok cuti sampai 9 hari!!yang paling x seronok time cuti camni pak cik polis lahh..sebuk nak kena saman orang sana sini, buat speed trap sana sini..alhamdulillah..we ol xde sangkut speed trap this time..hikhikhik..alhamdulillah jugak selamat balik kampung dan selamat jugak balik ke kl..

tapi sepanjang perjalanan banyak betul yang x selamatnyer..i mean orang lain lahh..takziah to the families..masa menuju ke kampung ahad lepas, we all tersangkut kat Merapoh almost an hour sebab eksiden..bas dengan kereta..teruk kereta tu..orangnyer x tahu lah macam mane...hala balik ke KL khamis lepas, jumpa 3 biji bas eksiden..semua dah selesai..tapi bangkai bas masih ada..1 terbalik kat tengah jalan bertentangan, 2 lagi terbabas masuk parit tepi jalan..innalillah...


ohhh..we all dah balik khamis sebab jumaat my hubby keje..lega jugak sebenarnya (walaupun sangat berat hati nak balik) sebab x perlu bersesak2..perjalanan sangat smooth sebab yang sibuk dari arah bertentangan..tapiiiii..R & R packed giler!!!fuhhhhh..


cuti balik kampung this time x banyak aktiviti..melawat my grandpa yang x sehat jer..selebihnye melepak kat umah..pic pun xde selain dari gambar my prince charming time dia tido..sebab masa dia x tido mana sempat nak amek gambar bagai melayan budak kecik ligat macam gasing ni..umur 4 bulan tapi lasaknyer macam umur 8 bulan..hadoiiyyaiii..


satu yang merisaukan i sekarang is berapa kilo laahh agaknyer berat i naik hasil balik kampung selama 5 hari tu..asyek makannnnn ajer..pagi makan..tengah hari makan..petang makan..malam makan...menu tu toksah citer laa..kang habis meleh air liuq pulak korang!!masakan mama sendiri, harus lah xde sape boleh lawan..


ok laahh..tu jer cerita cuti i..xde apa yang menarik tapi sangat puas hati dapat bercuti rehat2 bersama famili..


korang pulak ape cerr??

6 comments:

lia said...

hrmmmmm nak balik umah, nak amik Amsyar kat taska & nak main bola dgn dia hu3....

LyNn HaMzAh said...

semalam on da way nak balik ke JB jalan jammed juga...huhuhu...penat betul la...

deena awanis said...

~kak lia~

huuuu..nak balik jugakk..nak guling2 ngan rafique!!


~lynn~

hehe..jam menguji kesabaran tuh..=)

Hanis MY said...

waa banyak accident eh..scary huhu..take care dear..hugs to Rafique...

deena awanis said...

thanks kak hanis..=)

Peri PiA said...

ya la,kena hati2...ramai berpusu2 blk kg,makin tinggi risiko

kami naik tren,Alahmdulillah pagi2 buta kaki dah jejak kl

cuti?kalau2 tu dont mention memang nak sambung cuti jerk rase :P