long live!!!

Monday, February 7, 2011

macam mana nak buat sticky post???

ececehh...tetibe i nak buat tutorial pulak kan..padahal diri sendiri pun terhuyung hayang lagi..tapi dah sebab ada orang yang percayakan kebolehan i buat tutorial, maka disini i try to explain cemane nak buat sticky post..

cara2 nya mudah ajer..

1st buat lah entry korang sesedap rasa, sepanjang mana yang korang nak dan publish macam biasa...

pastu, pergi kat edit post..tekan button post options macam kat gambar bawah ni..


dan edit tarikh dan masa kat sini mengikut sampai bila korang nak sticky post tu menjadi entry pertama dalam ur blog..


pastu publish balik..

now, entry tu akan menjadi entry pertama kat blog korang sehingga tarikh yang telah ditetapkan tu...

erk..faham ke x ek penjelasan i neh??
harap membantu lah..

or ade sesape yang ada cara yang lebih mudah dari ni??do share if any yek..

anyway, time kasih to yuyu yang bagi kepercayaan kat i untuk buat entry tutorial nehh..hihii=)

13 comments:

Hanis MY said...

first time baca tutorila about sticky post ni thanks for sharing!

nuruljannah sukhri said...

woahhh, terharu nye...thanks for sharing..skrg jugak nk buat sticky post

deena awanis said...

sama2 kaseh..share ape yang tahu..yang x tahu, x dapek laa nak nolong..=D

AzUraAa said...

owh... mcm tu.. thanx for sharing.. hehe.. menyampuk lak...

eITA said...

baru sy tahu,,,,, bley gune ni....

ked said...

tengs for sharing..aku bru gugel nak cari then jmpe ur blog..really helping dear..heehe

MizaShoppe said...

owh...senang ajew ya nk buat sticky post ini...

Hanis Farhana said...

senang jer nak buat sticky post ni~igt kan kene letak kod ke ape...hehe..thanks!

Nisa Dawi said...

Thanks....sangat berguna...=)

*Arr said...

thanks for the tuto sis :)

caah said...

thanks..dh try wat

QA's ~ mamapapa said...

thanxs,hri ni jgk nk try buat sticky post 1 ,ehehehh!!!jemput follow kembali :))

Sharidawati Shahrudin said...

tapi blogger setting kat blog i yg baru..susah sikit....aduhaiii