long live!!!

Thursday, March 3, 2011

i'm the baby tigger

kunun jer kann gambar pagi tadi tu teaser untuk entry ni..gediks nak berteaser bagai padahal malas nak edit (rotate) pic tu tapi nak gak letak gambar penghias entry..hihihihi

tigger tu sebenarnya ialah door bouncer..i have few videos to be uploaded actually..video rafique yang over excited laa duduk dalam door bouncer tu..tapi nape entah problem x boleh nak upload..nyampah tol..layan jer lah lagi my prince charming punyer gambar kaku berposing bersama cik tigger..



door bouncer ni diberi oleh my SIL..she bought it from UK, for her son of coz..Rafique dapat 2nd hand laa..x kesah laa kan..mende free.we ols happy jerr..

the benefits of this bouncer ialah dapat membantu menguatkan muscles especially leg muscles of our babies..ala2 macam exercise lah jugak sebab baby akan melompat2 bila duduk atas bouncer ni..dan very beneficial for parents like me yang anaknya walaupun baru 5 bulan dah berlagak macam umur setahun, x mo baring asyek nak berdiri..maka dengan adanya door bouncer begini dapatlah my prince tu berangan ala2 berdiri dan melompat dengan kaki sendiri..


i lapik bantal kat bawah tu sebab takut kaki Rafique sakit terhentak atas lantai..dah dia melompat tak sedar diri over seronok..risau gak laa..

letak dia dalam bouncer kat pintu bilik pagi2 time me n hubby nak bersiap pergi keje..so, he's occupied.dan takde laa merengek nak suh orang layan dia jer..provided dia mesti nampak kitorang.kalau i gi dapur kejap, mula lah bising mulut dia..




i personally x pernah jumpa door bouncer ni kat Malaysia..tried to google tadi kot2 ada kat mana2 yang ada jual door bouncer ni, jumpa kat e-bay saje..kalau minat, usha laa..


and i think this is much better than walker..from safety aspect as well as baby's development aspect.


happy working..
daaaaaaaaaaaaaaaaa...

18 comments:

Shu Shinju said...

Ya Allah..mata rafique,,,geram sgt tau...

Peri PiA said...

oo,sekali pandang mcm baby walker ...btl ke i ckp ni,hihi

PinkGremlin said...

Eh, bestnya bouncer ni, paling syok bila u cakap Rafique occupied di pagi hari ms uols bersiap2. Hai, kenapala tak da kat Msia....

`BaHa` said...

bestnye bende ni, problem solver betul... amir pun selalu nak bergerak je, tu yang kalau letak menjerit sekuat hati

Zur@ZaRi said...

geram tgk mater dier...

sgt comel la.. mmg nampak lebey selamat pun... hehehe..=))

farahfad said...

omg i da lama crk menda alah ni...since preggy lg!
suh ur SIL present kt i jugak =p!

Mrs Nageb said...

sangat cute and best lah mendaalah ni :) ye lah kan baby2 ni nak berdirik ajer..huhu :)

Puan nadxoxo said...

menarik!! zahin suka lompat2. haish dh lenguh dah tangan. nad jumpa kat babyloveasia.com tapi coming soon katanya hehe

Mummy aisy said...

Kat cni pun ade kan..fisher-price punye..yang jumperoo tu..yelaa,tp xbleh letak kt pintulaa..tp lbh kurglaa jugak kan.. ;)

Myra Jay said...

menarik gak. xdak kat malaysia ye. nk kna order luar le jawabnya klau brkenan

Mohd Zubir Abdul Rahman said...

bagus untuk kuatkan otot kaki, tapi tak bagus untuk pinggang baby sebab baby umur 7-8 ke bawah belum boleh support pinggang dia.. sama je concept baby carrying tu.. selagi belum boleh duduk sendiri, not so good la.. kalau letak sekejap2 je, boleh la..

Mami Hadeef said...

sorry, tersalah gune id asben.. *wink*

nurul aziyana said...

ala bestnya bende ni..kompem boleh buat kerja letak anak dlm ni..

deena awanis said...

pia : looks lebih kurang sama..tapi walker x membantu utk percepatkan baby berjalan..plus quite dangerous sbb baby boleh meluncur sana sini..

deena awanis said...

pink gremlin , myra jay, farah : usha link yang i kasik tu..kat e-bay ada..

baha, khalilah : exactly!!dah budak kecik tu, x mo plak wat cara budak kecik..hihihi

mummy aisy : aah..sama laa ngn jumperoo..tapi jumperoo tu mahalnyerrr lahh haii..hihihi

mami hadeef : mende ni recommended for baby 4+ provided they already can sit with support..=) and yerp..baby pun nak duduk situ around 15-30 mins jer..x lama mana pun..sempat laa kalau nak goreng ikan..hihihi

e.l.i.z.@ said...

eh best nyo bouncer tu..1st tgk hehe almaklumla brg UK hehhe..ko ado jgk jual di mesia ni?

deena awanis said...

kak eli : ada..tapi kat e-bay..boleh laa kak eli beli stand by for next baby pulakkk..hihihi

saadon said...

Salam,
Boleh tak jual kat saya baby boncer ni? ini email saya: zubir5350@yahoo.com