long live!!!

Friday, February 25, 2011

5 months old Rafique Zaquan

hai everyone..i turn 5 months old today...


how times flies..
happy birthday baby..
petang nanti ibu gi beli kek birthday Rafique k..
ibu ngan ayah makan, Rafique tengok jer laahh..

and sebagai hadiah untuk my clever Rafique >>>>> ibu bawak gi inject esok k..hihihihi

lagi gambar my busyuk masyam..
fresh from oven.taken this morning..


milestones for this month??


  • as mentioned earlier, finally Rafique dah boleh meniarap..much later compared to babies yang sebaya dengan dia..but never mind baby..take ur own sweet time..mungkin lambat meniarap..tapi sape tahu maybe he'll walk at 10 months like his dad..=) *pray*

  • sebab dah pandai meniarap kan..changing him is no longer an easy task..berpeluh ibu dia nak tukar CD..baru letak dah berpusing..letak baring balik, amek minyak or lotion, pusing lagik..dan lagi dan lagi dan lagi..x tahu bape banyak kali nak kena pusing dia ke depan bila nak siapkan dia..fuh fuh..@__@

  • sekarang tengah practice angkat dada..can hold his head steadily for few minutes already..good job baby..

  • bables a lootttt...macam2 bunyi kuar.. babababababa..bubububuubu..auuubbbbbrrrr (sambil sembur air liur)..macam2 lagi lahh..=) dan hasilnyer habes rambut ibu berguguran satu rumah..

  • i think he already knew that Rafique Zaquan is his name..sebab bila panggil nama "Katie" - his beloved playtime friend, dia x pandang pun..

  • dah pandai gelak!!sangat best r bila bergomol n tickle2 kat leher, armpit n tapak kaki dia..i'm sure i'm gonna miss that moments so much someday..(x kan anak umur 23 tahun pun nak main geletek2 cenggitu kot??)

  • paling marah kalau letak dia baring..x mahu baring lama2..nak duduk..duduk with suport laa..tapi bila dah duduk lama2, nanges jugak.nak berdiri pulakkk!!haiyyoooo...awak tu baru 5 bulan lah sayang..

  • he's a picky eater!!mana lagi tumpah kuar kalau x ke nasi kan??^__^ usually i buat his mashed potato with carrot and blend them..tapi yesterday rasa cam malas nak blend, so i just mashed pakai sudu jer..maybe the texture x selembut being blend, he refused to eat..adooiiiyyaiiii anak ibu nehh...

  • everything yang ada kat tangan mesti nak masuk mulut punye..

  • enjoy watching old mac donald or any nursery rhymes kat i phone ayah dia..time sibuk2 nak bersiap pergi keje, i on jer nursery rhymes tu..settle!!

mata sape lagi bolat???

itu lah yang i ingat wat masa ni..kalau ada lagi, update later pulak..

finally, let mak dia pulak enter frame ek..asyek muka dia jerr overshadow i kat sini..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...











7 comments:

Shu Shinju said...

waaaa...mata rafique... geramnyeee.... makin comel...

Anonymous said...

chomey ok gambar deena and rafique tu. suka..^_^

-hani malas sign in-

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

cepat atau lambat perkembangan dia tak jadi masalah hehe. so takpe mana tau nanti cepat berjalan. akyd ni gigi cepat tumbuh meniarap nya lambat huhuh. manja lebihlebih sabo jekla kekekek take care babe

nuruljannah sukhri said...

bulatnya mata dak rafique.jeles mama jannah tgk...

My Azie said...

uiyo! bergambar time sume tak masuk lagi! ;)

Puan nadxoxo said...

dua2 mata boolat! hehe cepatkan masa berlalu~

deena awanis said...

shu : memang bolat matanyer..dah ler suka jengil mata dia..huhuhu

hani : thanks..

khai : cayalah akydd dah tumbuh gigi..rafiue ni dari 4 bulan sebok menggigit tapi xde nampak lagi giginye..yap..let them grow at their own pace..every baby is special.. =)

jannah : patiently waits for ur precious ones k..=)

kak azie : i kan masuk awal ari tuh..

nad : yerp..cepat tol masa berlalu..cam baru jer lagi dok stress menunggu masa nak bersalin..hihihi