long live!!!

Wednesday, January 26, 2011

saya sedang desperate..

i need to increase my milk production..

sekarang Rafique minum 4 oz/session.
6 bottles per day (masa kat babysitter)..
means 24 oz..

pump 3 kali kat ofis..
sekali pump dapat 4 oz paling banyak pun 4.5..
means 12 oz-14oz..

double pumping with my Spectra 3 dan stategi yang sudah dipasang masih belum menunjukkan hasil yang memberansangkan setelah 10 hari berlalu..

sob..sob..sob..

20 comments:

Ciare Baha said...

wuah.pakai spectra 3 ek? ok x pump tu? dina beli kat mana? brapa harga?

heee byknye soalan

Ainul said...

insyaALLAH deena cukup.kira tu dpt byk la.ainul sekali pump kdg2 2oz je.ainul penah bg kt MIL 7.5oz.tu je yg ainul mampu.sblm p keje ainul bgtau arreessa yg ini je rezeki dia utk hari ni.alhamdulillah mmg cukup.

deena awanis said...

~ciare~

ok..suka pakai double pump tu..beli kat enjoybreastfeed.com.rm338 skali ngan double pump.masa tu ada promo..

jenguk sini for more info:
http://arvanees.blogspot.com/2011/01/medela-swing-vs-spectra-3-mana-lagi.html

Puan nadxoxo said...

Alahai kalo jadi kat Nad pn sure tak keruan jugak. Tatau apa lg nak suggest selain milk booster mcm yg Nad amalkan tu. Make sure Deena happy dan tak stress jelah kot :) Take care!

deena awanis said...

~ainul~

adoiyyaaiii..rafique memang x cukup laa kalau 7.5 oz tu..2 kali jer dia minum..nak try set b shaklee ni..

sumimie said...

salam deena
saya nak bagi pendapatlah dari pengalaman saya.
cuba mkn kalsium magnesium.
saya mkn amway punya, dan dlm tu ada sudah ada alfafa.
saya mkn dari peknen, yerla takut tak cukup kalsium.
susu sy masih maintain mcm dlm pantang, masih bengkak kalau lambat pump tp bkn setakat mkn kalsium tu jer, lobak putih pon kene makan

deena awanis said...

~nad~

stress tu xde..production xde laa menurun sebenarnya..tapi maintain jer dari mula keje 4 oz tu..rafique punyer demand pulak tinggi..huhu

deena awanis said...

~sumimie~

oh amway pun ada macam milk booster ek??saya ni jenis x kesah nak telan kalo pil tapi kalo bab nak minum macam lobak putih tu, lemah toll..=(

insyaallah akan cuba kuatkan hati..

MrS. F!zA said...

deena..dh try shaklee belum??rmai yg bg komen shaklee mmg bjaya tmbh susu ibu.. selain vitamin..cer tgk blog ni

http://myziemah.blogspot.com

sumimie said...

alfafa salah satu milk booster tp bagi yg berkemampuan boleh try shaklee.

LyNn HaMzAh said...

baru nak ckp suruh makan supplement shaklee...ramai yg cakap okey...

Mrs Nageb said...

adoiii baby boy memang kuat minum kot...tapi baguslah tuh kan..cume maybe leh amik supplement bagai2 lah..kena tanya otai2 nih :)

deena awanis said...

WAHHH...ramai suggest shaklee ni..trimas2..

~khalilah~

mmg kuat pun..adoiiyyaaii..;-)

Puan Laili said...

kesian mama deena tp lg kesian kt rafique huhu...xpe2....usaha lg...
tp mmg risau kan klo susu kurang...dah la azam nk bf bb smp 2thn nih...hummm...mintk2 la production ok nnt..

Ina Allen said...

My sis consume Herbalife kak. Just sharing. :)

http://amalina-peter.blogspot.com/2010/12/herbalife-ibu-mengandung.html

Hunny said...

try minum/makan oat n maintain minum air more than 2 litre a day.insyaAllah production byk balik.selalu menjadi untuk i :)

nurul aziyana said...

deena dh try wt power pumping? n pump malam2? ke rafique kuat bgn susu jugk?
minum bnyk air dear

farahfad said...

Makan Banyak!hahahha.
eh2,jgn ikot petua i ni...kang badan nek,susu prod xnaek...

deena awanis said...

~puan laili~

memang merisaukan..=(

~ina allen~

thanks for the info..will check it out..=)


~hunny & aziyana~

air mmg dh minum banyak..hasilnyer asyek terkencing..bukan production yang naik..hukhuk

Peri PiA said...

yg ni tradisional hehe?

http://nanirostam.blogspot.com/2011/01/pokok-pandan-jauh-ke-tengah.html