long live!!!

Thursday, January 13, 2011

saya ada misi baru

iaitu.....

meningkatkan produktiviti untuk memastikan kejayaan yang lebih gemilang di masa hadapan.=)

* * * * * * * * *

masa nak start keje dulu, x banyak pun i dapat kumpul ebm untuk di buat stok..sebab lepas abes 44 hari berpantang at my mum's house, terus balik dok rumah sendiri, handle Rafique n household chores sorang2..maka, susah lah sikit nak spend time mengepam sebab banyak mende nak kena buat..

my prince charming tu pulak sangattt laahh kuat nyer menyedut..i pulak memang kekok nak tandem pumping masa direct bf Rafique..ditambah lagi bila pump, stok ciput yang ada terpaksa bottlefed Rafique yang masa tu masih lagi dalam proses nak get back to direct feeding setelah isu berbangkit ini..


waahhhhh...banyak betul alasan ek..



sebelum minggu ni, dengan 3 kali pump kat ofis, i akan berhasil membawa pulang around 15-18oz daily where i only need to pump lagi sekali je tengah malam before tido untuk mencukupkan keperluan Rafique pada esok hari..malangnye, lepas mendapatidaman kalbu dengan perasaan membuak2 ingatkan susu akan bertambah hasil double pumping yang lebih efficient mengosongkan B, hasil yang menceriakan hanya dapat dilihat pada hari pertama sahaja. hari kedua dan semalam, adalah sangat x menggembirakan.=(

oohhh..apekah yang terjadi???


i stress ke???

TIDAK.
semester baru je start.belum start lecture pun lagi.



i period ke???

TIDAK.



i gaduh ngan hubby ke??

TIDAK.
sangat gembira harmoni bergelak ketawa serta berangan bersama nak jadi kaya raya.


so????why is this happen???


*sigh*


disebabkan hasil x mencukupi, terpaksa laa guna stok ciput yang ada tu..hukhuk..dengan itu, makin menciput laa stok yang sedia ciput tu..

pastu pulak stok EBM agak banyak dah digunakan masa i berjauhan ngan Rafique masa 2nd week mula kerja ari tu..siang malam minum EBM kan..so, banyak laa yang dah dihabiskan masa tu..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..



apepun, yang menjadikan i berada dalam misi ni bukan lah sebab penciputan stok ebm, but my production itself!!


pagi tadi masuk keje 7.30pg terus pump sebab Rafique x minum sebelum i datang keje.last feed him pukul 4 lebey camtu..kalau nak tunggu ikut usual schedule kul 9pg first pumping session macam lama sangat..so, pump jer la dulu..

maka hasilnye??


x cukup pun untuk Rafique yang minum 3.5oz sekali minum.


jadi, untuk misi ini, i sedang merangka plan bagi meningkatkan productivity..will share my plan with u all in next entry..

till then, daaaaaaaaaaaa..

8 comments:

juelee said...

i punye pun dah merundum tapi maybe sbb i period kut...

xpe kite share sesama info.. sharing is caring

nanonano said...

dah test mcm2 petua tuk bykkan susu tu ke?

Puan Jiha said...

jiha pon minggu ni mcm kurang.... penat mungkin...tgh merangka2 plan jugak ni

LyNn HaMzAh said...

stress dan period boleh mengurangkan pengeluaran susu yer? lynn nie baru merangkak-rangkak belajar tntg BF nie...

deena awanis said...

~juelee & jiha~

gud luck to us..


~lynn~

aah..certain people affected masa period n stress..teruskan belajar..i'm still learning too..kena rajin baca lah.

Daleela said...

dear...

jgn putus asa, niat yg murni itu sentiasa akan mendapat berkat. Sabar ye dan terus berusaha...

huhuhu bila pulak saya nak rasa BF, baby pon xde...

Mrs Nageb said...

deena..

maybe you penat kot...takpe..usaha tangga kejayaan..nanti sharing eh..huhu

deena awanis said...

~daleela~

ur time will come..teruskan usaha..


~khalilah~

ohhh..penat pun can affect ey??hurmm..maybe then..