long live!!!

Wednesday, January 12, 2011

kenapa saya suka membelog?? dan si tedi, kamu kena baca ini.

blog ni sebenarnya dah wujud sejak 2008 lagi..tapi hanya secara gedik orang ada blog, maka aku pun nak ada blog jugak..so, kalau orang tanya ada blog ke x, boleh laa jawab ngan konfidennyerr "adaaaa"..

tapi update nyer harrraammmm!!!hihihi..

i mula rajin mengupdate blog sejak jadi preggy mummy in early 2010..dengan niat nak record everything about my first pregnancy..my cravings, the development of my baby etc etc..dan jugak dengan niat nak share2 infos yang i baca about pregnancy with all mummy-to-be out there especially first timer macam i...


rindu lah perut ni..

bila dah makin lama berbelog dan berbelogwalking, makin ramai pulak berkenalan rakan2 yang seangkatan (mummy-to-be)..even x pernah jumpa face-to-face, in fact nama penuh pun x tahu, tapi saling melawat blog antara satu sama lain, komen-mengomen sampai rasa macam dah kenal rapat pulak..makin ramai kawan sekarang ni..i duduk di Selangor, tapi ada kawan di Penang, Kerteh dan seluruh Malaysia..seronok kan??pasni, kalau gi holiday bley laa singgah beramah mesra ek??tumpang tido ker..jimat bajet hotel..*cheapskate* kahkahkah..



saya suka jugak berbelog sebab boleh tambah ilmu pengetahuan..ye dok??especially about babies..belajar ilmu pengetahuan dari experience kawan2 lain yang di share di belog masing2..contohnye recently macam banyak baca pasal babies kena eczema..so, far Rafique xde masalah eczema..but let's say satu hari nanti it happens that me or people near me menghadapi masalah tu, i already know the remedies!!=) cool kan??

7 month preggy..


my passion & knowledge on breastfeeding also datang dari hobi membelog..baca experience dan information sharing dari para seniors yang ada kat column "supermom" bloglist i laa yang membuatkan i lebih bersemangat dan gigih untuk breastfeed Rafique!! kagum dengan ketabahan dan semangat mereka..nak jadi macam dorang jugak..aminnn..


kenapa lagi saya suka membelog???

sebab thru blog jugak kawan saya yang kat PLKN dulu dah jumpa saya balik setelah lama tidak mencontact antara satu sama lain..terharu i..

Jue, if u do read this, please gimme ur link yer..mahu jugak tahu update soon-to-be-bride ni..=)


dan paling terakhir kenapa saya suka membelog ialah sebab ada nuffnang!!!oooyyeeahhh...walaupun setelah lebih 6 bulan register ngan nuffnang baru saya layak nak cash out my earning yang seciput, tapi sape nak kasik duit seciput tu free2 kan??

time kasih jugak kat kawan yang saya x pernah kenal baik nama sebenar, apetah lagi rupa parasnyer tapi telah menjadi cikgu saya untuk register nuffnang iaitu cik tedi..cik tedi sungguh2 ajar i cemane nak register nuffnang dan install all the ads board. i akan ingat jasa u cik tedi..

kalau korang sayang saya dan nak bantu saya (tolong orang dapat pahala kan??) membanyakkan earning nuffnang, rajin2 ler datang baca bebelan i yang tentu hala kat sini ey..

35th week pregnant..gambar2 hiasan yang mengingatkan i kenapa i suka berbelog..=)


cukuplah kot setakat tu..kalau ada poin tambahan, i buat part 2 pulak..


korang pulak, kenapa suka berbelog???

16 comments:

Puan nadxoxo said...

Nad pun berbelog sejak 2008. Dah nak masuk 3 tahun dah. Kejap je rasanya. Mula2 single, pastu tunang, kawen, pregnant dan dah ada baby, sume Nad tulis kat blog cumanya masa pregnant lah yang paaaaling aktif dan kumpul ramai kawan juge :D Bila baca entry zaman dahulu kala rasa kelakar pulak dan mcm 'eh, ada ek macam ni?' haha sebab Nad ni cepat lupe kot :P

juelee said...

jue stat belog dari 2007, masa tu kat frenster.. apstu tukar blogspot.. memula aktiff sebab nak carik barang kawen buat prep sume, apstu time peknen pulak.. rasa best kenal ngn ramai org then share2 knowledge...

walaupun kenal di blog je tapi rasa cam dekat cam kenal lama je kan? hikhik

LyNn HaMzAh said...

lynn pun berblogging untuk suka-suka jer pada mulanya...tp last year dah mula aktif sebab banyak rasanya yang boleh dikongskikan bersama dalam blog nie...kawan-kawan pun ramai...

e.l.i.z.@ said...

alamak...keli x igt doh bila start..mls nk cek archive :P

same reason gok la, tgk ore ado blog, nok ado etep..xdop tujuan benar hihihi

lia said...

comeyyy sungguh deena ni... b4 this, jarang letak gmbr tuan tanah, gmbr kat header tu pon kecik sgt, akak ni bukan nmpk sgt he3....

akak berblog sbb suka menulis dr kecik ;p

sI tEDI said...

kui kui kui,
belanjalah sayerr makan!! =))

kite start blogging dah lama sblm kat blogspot lagi. tapi dgn blogspot lak leh jadi best dan ramai kawan2. =))

tahniah dah leh cash out. =))

Hanis MY said...

wahh nice post...sume gambar preggy tu sgt cunss... my reason plak sebab kawan2 suruh buat since masing2 akan further study negara lain2 so nak tahu perkembangan semasa awal2 dulu pun jrg update sebab tak reti sgt hehe..all d best deena keep on blogging and i'll keep on reading...

deena awanis said...

~nad~

deena kalau baca entry lama2 macam malu sendiri sebab segan baca ayat2 yang di tulis..hihihi


~jue~

betul3..maybe one day we should meet up..bawak baby masing2..mesti best!!

deena awanis said...

~kak eli~

nak dikatakan ikut peredaran zaman..;-)

~kak lia~

entry lama2 banyak jer gambar tuan tanah..sejak ada baby, gambar dia jerr yang banyak.ibu dia dah turun takhta.hihi

fikaryna said...

blog nih macam diary kan..pastu tmpt share info..tambah kawan..mmg best..harap2 kawan2 kat alam maya nih kekal dan mungkin sambung kat luar pulak kalau ada peluang kan..:)

Ryehanna said...

huhu... ana start blogging sejak zaman br ada blog di frenster... tahun 2005. memang suke menulis... ala2 menulis diary gitu...

tp blogging di blogspot pd thn 2008. kat blogspot br best cos jmpa ramai kawan n leh buat mcm2 kat blog... escpecially tempek iklan nuffnang la.. hihi...

alhamdulillah... dah byk kali gak la cashout NN... tp tu sampingan je actually...

kalo xde NN pun still blogging cos suke catat peristiwa2

Mrs Nageb said...

deena,yeah very nice dpt kengkawan thru blog,dpt express our feelings n concern thru blog n yang best dpt sharing n caring banyak bende together :)

Mrs Nageb said...

deena,yeah very nice dpt kengkawan thru blog,dpt express our feelings n concern thru blog n yang best dpt sharing n caring banyak bende together :)

Peri PiA said...

suka kerana suke :D

Daleela said...

Dear,

u pregnant comellah.. i pun start blog dr zaman belajar..lepas tu praktikal, lepas tu lupa password.. hahaha sbb jarang update. pastu tahun lepas bar aktif balik.. dengan followers yg xseberapa tu.. hehehe

now i follow u..keep in touch ya..

Puan Laili said...

salam kwn2,

ckp psl blog ni, mcm malu diri sendiri jerk hehe~ org ade blog pon nk ade blog kn...tapi eli xmacam org lain..blog cantik2 kiki, blog eli hidup segan mati xmahu...baru sgt ade blog tu pon jarang update..

tapi blog ni bgs...mcm2 boleh share kn..kadang2 dpt support dari kwn2 yang hny kenal di alam maya..kan beshh..mcm knl lamer=)

hepy blogging sume n fren 4eva