long live!!!

Monday, January 31, 2011

Kapten Rafique Zaquan

kalau abah n mama saya bercita-cita nak tengok saya jadidoktor, i pulak bercita-cita nak tengok Rafique jadi pilot..

kenapa pilot??

sebab pertama ialah gaji pilot sangat banyakkkk..(dasar ibu materialistik)


Rafique,
ibu ni sebenarnya xde laa nak menumpang kekayaan Rafique nanti..just belikan ibu BMW X6 sebijik dah ler...konpem ibu x kacau dah pastuuuu...hahahaha

sebab kedua ialah pilot selalunyer handsome..

just imagine this handsome boy of mine


bawak kapal terbang cenggini..


hensem kan??kan??kan??;-D

sebab ketiga ialah keje pilot macam glamer giteww!!kalo kat airport, nampak pilot lalu sambil tarik beg hitam tu, mesti korang pandang kan??kalau husband ada kat sebelah, jeling2 gak sket sebab kalo pandang macam terkeluar bijik mata sah2 kena pelangkung sebijik..hahaha..

so, kalau satu hari nanti korang gi KLIA nampak sorang pilot kat name tag dia tulis Kapt. Rafique Zaquan, my boy lah tuuuuu..(mode: berangan secara hebat)


dan sebab terakhir ialah pilot MAS (kalau x silap semua staff MAS) dapat 2 ticket free ke mana2 destinasi MAS free every year!!haaa...time tu laa Rafique boleh balas jasa ibu ngan ayah..tiap2 tahun laa i boleh gi Umrah atau Haji..atau travel araound the globe..best kan??

korang pulak berangan ape???
come2 share with me..

kejayaan mesti lah bermula dengan angan2 rite??=)


* * * * * * * * *


to my prince charming: Rafique Zaquan,

apapun cita2 Rafique in future, selagi x bertentang dengan ajaran Islam, ibu on jer..ibu akan sentiasa doakan anak ibu jadi seorang anak yang berguna di dunia dan akhirat..
amiinnn...

by the way, Rafique nak mintak tolong auntie dan uncle sumer yang baik hati untuk like gambar ni..
time kaseh..

6 comments:

nuruljannah sukhri said...

u ni buat ai x sbr je nk tgu baby kuar..nk buat wish list untuk profession my future baby jugak la..teheee...

MrS. F!zA said...

hehehe insyaallah..ibu kena selalu doakan utk rafique ye..hehehe

rizaros said...

heheehe... wow bestnyer... rafique mmg dah ensem.. byk bdoa ye kak.. :)

Mami Hadeef said...

xtau la pasal tiket free.. tapi kakak saye kalau gi melancong luar negara hanya perlu byr tax je n tax tu tak sampai RM 100 pun..duk pun kt first class.. hotel semua ditanggung MAS.. asben dia pilot MAS.. skang dh pangkat kapten dh.. huhu..

bes je nengok dia.. tp bile anak masuk sekolah, susah sikit nk gi travel.. time cuti sekolah je la..

e.l.i.z.@ said...

hahahahah nok BMW tuu..

eh samo la..eiymann pun nok jadi pilot..ni buke sebab keli hop suruh ne..dio sdiri nok jadi pilot ;-)

Anonymous said...

Thanks for sharing your thoughts about dental.
Regards

my web site :: Tcmhftx.Forum.Mythem.Es