long live!!!

Saturday, January 1, 2011

HAPPY NEW YEAR!!

how time flies (cliche nyer!!)

dah mula tahun 2012 pun..
selamat tahun baru semua!!
azam baru..semangat baru..baju sekolah baru jugak untuk semua adik2..
dan ibu bapa pulak baru jer abes duit yang banyak sempena anak nak masuk sekolah..
yang takde anak masuk sekolah pun baru habes duit jugak, pasal Y.E.S baru jer abes..

heiii...berapa banyak baru daa......

sempena hari pertama di tahun baru, i just wanna share a little bit on my projection for this 2012. not only to reveal the materialistic side of me (ehemm..), i'll try to focus more on my phD projection..i've promised myself to work harder for my phD this year..insyaallah..


talking about my phD, i have'nt officially registered yet actually..after discussing with my supervisor and bertanya kawan2 yang lebih berpengalaman, i decided not to register until i have furnished an excellent proposal..sebab...most of my friends yang dah sambung study agreed that the first year hanya banyak dihabeskan dengan mengerjakan proposal sajo..jadi, wasting the fees..nak dimudahkan cerita, gitu lahh..


buttttttt..even i'm not yet officially registered, i've to work for the proposal la..selagi tak siap proposal yang mantap, cemane nak sambung belajar..jadi, cita2 untuk tahun 2012 mulai bulan Januari 2012, i will make sure i'll meet my supervisor at least once a month..untuk memastikan i keep on furninshing the proposal..lagi bagus every fortnight..we'll see lah macam mana nanti..target adalah once a month.


sebab i jugak akan pastikan i register for intake August 2012 nanti..means, i have about 6 months to work for the proposal..to prepare an excellent proposal to be exact..with questionnaires..and if possible siap buat pre-test..oh cita2...;-) jadi Nurdina Awanis, sila pastikan ko buat keje, jangan dok cakap jer pompang2 tapi habuk pun tarak!!!!UNDERSTOOOD???#notetoself


kalau malas buat proposal, tak yah berangan lah dina oiii nak pakai jubah konvo cenggini yer dina..



misi 2012 adalah misi Honda Civic for me n hubby..oh oh oh..moga2 murah lah rezeki kami tahun ini..dan kalau boleh tentulah rumah idaman..and usual, let's put in in the wishlist..tak dapat tahun ni, kita teruskan lagi tahun2 depan dan tahun2 akan datang..*peace yo!!*

azam saya juga untuk tahun 2012 adalah mengawal nafsu..daripada shopping benda bukan2 dan buat lebih banyak savings, dan jugak bayar PTPTN banyak2 supaya hutang cepat abes..pastu kata nak beli kete lah..rumah lahh kena lah buat savings, kalau tak ko nak bayar downpayment pakai apekah??air liur kahhh?? jadi, lebih tepat lagi, 2012 adalah tahun untuk berbelanja dengan berhemah. mari kita cuba azam ini. tak pernah lagi tau buat azam macam ni pada tahun2 lepas..=)


eh, disamping berbelanja dengan berhemah, kita juga perlu merancang untuk bercuti..untuk menghilangkan rasa penat bekerja..ececehhh..last year punye misi nak ke Universal Studio Singapore tu tak tercapai, tapi rasa macam tak nak diteruskan lagi this year..sebab Rafique kecik lagi..bukan boleh naik pun roller coaster bagai..jadi, kita tunggu sehingga Rafique dah boleh naik roller coaster dulu (pastu dapat baby lagi, pastu postpone lagi????).tapi i tak berapa nak boleh pikir lagi ke mana nak pergi..mungkin dekat2 jer kot..kata tak mahu berabis duit untuk perkara kurang penting tahun ni kannnn???we'll see how..


maybe...mahu ke Sabah..banyak islands kan kat sana..tak dapat diving, snorkelling jadi lahh..seriusly jatuh cinta dengan snorkelling sejak ke Tioman last year..



Sipadan Water Village..cantikkan???


cukup lahhh kot..
moga 2012 membawa lebih kerahmatan dan rezeki untuk kami sekeluarga..
amin..


No comments: