long live!!!

Saturday, January 1, 2011

azam 2011


SELAMAT TAHUN BARU 2011!!!

alhamdulillah azam 2010, accomplished!! i telah berjaya graduate for my Master Degree..dah doploh pat kali kot sebut grad master tahun ni, macam laa i sorang jer ada master.memang satu ni jer azam 2010.masa tu memang x leh nak pikir azam lain sebab sangat neves, takut x berjaya menyiapkan thesis n kena extend memandangkan kemalasan mengadap hal2 ilmiah adalah berada di kemuncak manakala banyak lagi hal2 duniawi lain yang lebih menarik sebab i kan pengantin baru lagi masa tuh..kihkihkih...yang lain tu lebih kepada kategori wishlist mengabeh boreh..hehehehe..

sebab tahun lepas x berapa nak ada azam untuk dicapai, tahun ni kena lebih banyakkan azam. pastu kita tengok ujung tahun nanti tercapai ke x azam ni atau tinggal kenangan ajer..


azam pertama i untuk 2011 ialah nak membuang lemak atau dengan lebih tepat lagi untuk mendapat bentuk badan gojes ala supermodel..memang laa sekarang ni x gemuk sangat, tapi gemuklah jugak sket2..cuma semak lah mata i tengok lemak kental disana sini tu..hurmmm...harap berjaya.

azam kedua adalah azam yang berupa keibuan..pertama kali seumur hidup ni ada azam macam ni.iaitu nak breastfeed Rafique selama yang boleh..yer, Rafique dah x tergolong dalam kategori exclusive breastfed lagi sejak kes ini tapi i akan pastikan dia dapat khasiat breastmilk selama yang mungkin selagi i termampu..insyaallah..

azam ketiga pulak nak improve financial management.this is the biggest challenge i guess.hehehe..me n hubby are both x reti nak simpan duit.the only savings i made is my ASB loan..tu pun sebab potong gaji monthly..kalau nak harap i pergi simpan sendiri, memang i lagi prefer "sedekah" kat mane2 tokei kedai lahh jawabnye..hihihi..so, tahun ni i akan cuba control perasaan mensyopping tingkap yang biasanya x jadi shopping tingkap semata..=D semoga i dapat kawal diri dari perkara2 x penting dan cuba banyakkan lagi savings..amiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnn.

azam keempat pulak nak rajin2 update blog 3-4 entry satu hari, pastu bleh dapat earning nuffnang banyak2!!hoyeahhh!!!

cukuplah setakat tu dulu..karang banyak2 sangat azam, entah kemana pulak jadinyer..wait for my 2011 wishlist pulak yer..eh, bukan baru jer I cakap nak improve financial management??hihihi

5 comments:

Puan nadxoxo said...

hehehe. selamat tahun baru deena :)

MrS. F!zA said...

byk tu azam..moga deena tercapai semua azam tu..selamat tahun baru utk deena n family!

deena awanis said...

thanks kak fiza n nad..

Ainul said...

good luck deena.meh2 kita sama-sama berusaha utk financial freedom ")

Peri PiA said...

Amin :)