long live!!!

Monday, December 6, 2010

wiken yang penat

selamat pagi isnin semua..

pagi2 nak menceceh pasal wiken yang sangat penat tanpa rehat..
both saturday n sunday..

sebab??

last week dok berulang alik dari rumah MIL ke opis, maka rumah adalah ditahap kritikal bersepah..baju yang x basuh plus baju x berlipat ibarat "Gunung Tahan" yang tak ditarah langsung!!sebelum jadi Gunung Kinabalu, baiklaa kita tarah dulu..

sebab kedua ialah kerana tuan rumah kami yang baik hati cuba menyelesaikan masalah tenant iaitu low water pressure eversince kami duduk rumah tu lagi..lepas setahun duduk, baru tercapai hasrat untuk pasang water pump..yappp!!air kat rumah kami sangat laa slow selama ni..kalau bukak air kat sinki dapur ataupun pakai washer machine, maka jangan harap laa kalau nak ter"poopoo" tuh..simpan dulu sampai washer machine selesai buat keje..

so, bila nak install water pump, plumber kena potong main pipe..maka habisler kitchen atau dengan lebih tepat lagi separuh rumah i dilanda kebanjiran..seb baik x melimpah ruah masuk dalam bedrooms..kalau kebanjiran air jernih xpe gak..ni kebanjiran air bercampur simen yang diketuk plus berhabuk lagi..HAIIIIHHHH..sukar digambarkan dengan kata2 laah..

malangnyer sebab saket hati melihat situasi tu, terlupa pulak nak amek gambar..

pastu pulak, kebetulan time plumber ada, sinki dapur tu bocor pulaakkk..tapi ok la kan, ngam ngam ada plumber..tapi plumber tu, i rasa macam tikus membaiki labu pun ade..sebab masalah sinki bocor yang kononnye diselesaikan, x selesai pun..lepas plumber tu balik, rosak balik!!adooiiiyyaaiii!!!dahler kabinet bawah sinki yang penuh ngan barang2 beserta stock makanan tu abes basah..

can u imagine my feelings??

penat ohhh nak selesaikan sumer tuh..berselang seli ngan nak handle Rafique lagi..Rafique plak dah tengok ibu ayah bizi tonggang terbalik mengesahkan kitchen yang jugak tonggang terbalik, dia pun tolong laa skali..tolong nanges laa mengahvockan lagi keadaan..sudahnyer, hubby dokong Rafique sambil tolong i mengemas..hihihi..maka, jadilah gotong-royong sekeluarga..

happy just because nak cuci CD Rafique semakin cepat coz air dah laju untuk buang poopoo Rafique..dan washer machine semakin efficient masuk air 2 minit jer dah penuh..kalo dulu 15 minit baru penuh kot air dalam washer machine,1jam lebih baru siap cuci 1 round..satu malam boleh cuci satu round jer..sekarang satu malam dah boleh cuci baju 2 round..yay!!=)

sekian bebelan waktu pagi.nak wat keje pulak..
selamat menjadi pekerja yang efficient peoples..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

3 comments:

Peri PiA said...

tu la,kadang2 xdpt elak masalah mcm ni

saba ek

lia said...

Akak yg bc pon terasa penat..

deena awanis said...

~pia~

tu ler..saba jer laa..

~kak lia~

penat tgk words banyak sangat ek??hihi