long live!!!

Tuesday, November 9, 2010

Rafique @ IKEA

good morning peeps..

as promised in the previous entry, hari ni mahu citer pasal Rafique's first outing..and we went to IKEA..nampaknyer Rafique sangat mengikut perangai ibu, suka berjalan..=) behave jer throughout the day..x naughty nor cried pun masa kat IKEA tu..well done boy!!macam ni boleh laa ibu bawak Rafique jalan2 selalu..

"test drive" baby cot kat IKEA..tertido siap...empuk sangat tilam tu kot..

Ayah, Rafique nak white coloured changing table, cot & cupboard macam ni yer..;-D

Doing some shopping with nenek & tok bah..

Tok Bah, Rafique x nak cawan laa..Rafique nak Weego bottle!!

lepak ngan ayah kat single seater berharga RM 1999..Bapak mahal!!nak tunggu beli sendiri entah biler, dapat duduk pun jadik lerrr..anyway, me n hubby sangat suka background tu..cantik kan??

i got u a flower ibu!!

shian ayah kena carry Rafique sehari suntuk..stroller Rafique tertinggal kat umah wan kat Meru..belum amek lagi..ibu dokong??mana boleh..ibu x ley angkat barang berat lama2..=D

pic banyak lagi, tapi x larat nak edit..ni pun update while he is on my lap..My prince charming ni dah pandai demand sekarang..x mo duduk sorang2..either sleep together & hug him or sleep on my lap..kalo x, jangan harap laa encik kecik ni nak tido..adooiiyyaaiii..cemane nak pergi umah babysitter kalo cenggini gaya???

13 comments:

MrS. F!zA said...

mana plk pic ibu?? main nyorok2 eh..hehehehe

juelee said...

sama la rayyan pun nak tido berdodoi aje skang.. sigh~~~~ ponek..

Peri PiA said...

amboi,si tecik dah jalan2 ;)

deena awanis said...

~kak fiza~

ibu tukang amek gambar n bizi window shopping..hihi

deena awanis said...

~jue~

apa nak buat..dah besar sket, panjang akal nak buli ibu sementara ibu lom start keje la tu..

deena awanis said...

auntie pia, semalam rafique jalan lagi..teman ayah ngn ibu makan piza..hikhik

farahfad said...

besnyer da bejalan ngn si kecik!
xsabar turn i plak!
hahha,tp kalo nk dukung je baby mmg xlarat r...berat kot...bawu 34 hr da 5.5kg

fikaryna said...

syoknya Rafique sempat baring di katil 2..mama ryna pun nak usha satu utk bakal adik baby nih..huhu..

deena awanis said...

~farah~

OMG!!5.5kg??Rafique yang baru 4kg masa timbang 1 bulan ari tu pun dah x larat i neh..hihi..laju jer we all balik meru amek stroller dia lepas balik dari ikea ari tu..hihi

deena awanis said...

~ryna~

i suka giler set yang putih tu..tp harga dia, sama laa ngn bedroom set kita..hihihi

e.l.i.z.@ said...

hehhe alasan xleh angkat berat lamo2 dih :P

sedap rafique g jale2 doh dia..siap test drive baby cot lagi..nok suh ibu beli tuuuuu

deena awanis said...

~kak eli~

ibu tolong pilih, ayah tolong bayar..hahaha

Mrs Nageb said...

oh sweet jalan jalan di ikea :) tak sabar rasanya :)