long live!!!

Wednesday, November 10, 2010

baby room @ IKEA

orang dok sibuk window shopping, Rafique pulak sibuk ngan projek dalamannya..huhu

time to change!!!

baby room ni dekat ngan ladies and gents yang kat cafe tu..

behind hubby tu ada changing table.sebelahnya ada sofa untuk breastfeeding n stool untuk orang yang meneman kott..

what i like about this baby room???

of coz ler decoration & lighting..kata IKEA kan..yang x tahan nye, price tag pun ada lagi kat barang2 tu sumer..kot2 ada yang berkenan...hehehe..and the dim lights sangat sesuai untuk menyumbangkan mood mengantuk to baby while breastfed..=)

owwwhh..they provide a wash basin too..one more thing, this room is for single user at once..so, bagi kita privacy sket laa especially when breastfeed..

apa pulak yang i x suka???

ada satu jer baby room ni..so, we need to wait to use it..lucky me, we went for his nappy change..kalau nak breastfeed cemane??kena baby melalak dulu laa while waiting for their turn??hurmmm..or they have another baby rooms yang i x tahu kat mane??anyone know???

seriously they need to have more..sebab orang kat IKEA tu dah ler sentiasa ramai..n baby pulak, kalo kena yg macam Rafique, lepas 20-30 minutes baru nak lepas, kesian laa baby lain yang menunggu..ye dok??

my suggestion : they should provide thermos with hot & warm water i guess..senang sket nak heat EBM or mungkin bancuh susu for formula fed babies..right??

as a conclusion, i kasik 4 stars to the baby room..=)

hope ada management IKEA baca entry ni..hikhikhik..

5 comments:

Peri PiA said...

penah duduk dekat2 area situ,sambil bermeatball

if me pon nak byk facilities mcm ni,senang blh byk si tecik jln2

Mrs Nageb said...

Deena,
if i'm not mistaken,memang ade 1 jer baby room ni :)
pasal hot water plak,selalu i nampak orang amik kat kafe atas :) hehe,bestnya rafique jalan jalan..

deena awanis said...

~pia~

huuu..sedapnyer meatball...

~mrs nageb~

itu laa..i pun rasa satu ni jer..

juelee said...

tak sabar nye jue nak habeskan pantang...

deena awanis said...

~jue~

x sabar nak bawak rayyan gi jenjalan laa tu..n for sure, mummy rayyan dah bosan dok umah kan??