long live!!!

Sunday, November 7, 2010

Rabu sampai Ahad

lamanya x berhupdet blog..bizi sket recently..hehehe

last wednesday was the last day of my 40 days confinement..hari tu jugak melaksanakan sesi "rombak dapur"..bukan rombak dapur nak wat renovation lahhh..ni macam rasmi laa i ni dah abes pantang..dilaksanakan oleh bidan..berurut..then mandi limau, bunga etc..then ada laa bidan bacakan doa ape sket kat i ngan Rafique..term "rombak dapur" tu kat Kelantan..negeri lain cemane yer??ade jugak x??

khamis i dah selamat pulang ke KL..abah n mama i yang hantar..hubby x balik pun..dah abah offer nak datang hantar Rafique, we all on jer laa..macam biasa laa..anak ibu ni memang suka berjalan.dok atas kete, dia tido jer..8 jam perjalanan, 10 oz pun x abes..yer..i masih belum confident untuk direct bf bila keluar dari rumah..grrrr...

jumaat was Rafique's first day out..we went to Ikea..cam bese laa my mum, kalo datang KL, x gi Ikea x sah..acara wajib tu..citer Rafique di Ikea, nanti laa yer..pic belum edit..

anyway, life with Rafique without others help memang sangat memenatkan..itupun, hubby was around..esok, hubby dah kena gi keje, tinggal berdua ngan Rafique jer, x tahu laa cemane jadinyer..hikhikhik..mana nak uruskan Rafique, nak kemas rumah, basuh baju, masak lagi????boleh ke nak manage sensorang???baru tahu kan...masa tengah pantang sonok jer goyang kaki..=D

ni pun ada chance update blog jap sebab Rafique n ayah tengah ZZZzzzz...

sleeping partners..

NEXT ENTRY (ntah biler) : Rafique at IKEA..

daaaaaaaaaaaaa..

2 comments:

Mrs Nageb said...

Welcome back dear :)

Peri PiA said...

time flies ,yeyy :)

cumel nya ayah n baby