long live!!!

Wednesday, November 3, 2010

pregnancy moments contest >> 22/11/2010

dina datang lagi dengan contest!! (sila baca ikut nada iklan Tora) kalau x tau iklan Tora, maknanya u all way too young or too old from me, maka sila rujuk orang2 muda belia cam i untuk tahu macam mana bunyi iklan Tora..

ok.

edisi merepek tamat di sini. let's get back to bisnes...eccehhh..bisnes kejadah nyer??nak masuk contest laa..huhh..merepek lagi.

here is the pic yang i ingin pertaruhkan untuk contest ni

*

*

*

*



kenapa i pilih this pic walaupun hidung kelihatan sangat kembang dalam pic nih???
(nak citer jugak walaupun organizer x tanya)

i pilih sebab ini pic terakhir diambil while preggy to my prince charming..3 hari sebelum menjadi ibu..taken at Old Town, Times Square while waiting to watch Step Up 3D!!!no wonder my prince charming tu kakinyer asyek terkial2, tertendang2 sekarang ni..bahana Step Up 3D upenyer..=D

Puan Organizer mintak SUMMARY of pengalaman mengandung..maka, untuk memenuhi syarat itu, I akan cuba sedaya upaya summarized my super duper exciting pregnancy experience itu buat tatapan semua..kalau dia x jadik berupa summary, i apologized in advance yer..

al-kesah bermula laa sebuah kesah...

setelah 5 minggu my period delayed dan hubby yang poyo2 cool, x mo over excited to go for pregnancy test awal2, i got sick..sakit kepala secara maha hebat..maka, hubby bawak gi klinik atas dasar sakit kepala dan i pun x terfikir itu adalah symptom dari "benda kecik" dalam perut i..

tapi malangnyer, doctor yang check i pada hari tu adalah bukan seorang yang dramatis, maka cara memberitahu that we are going to be a parents to the little ones is sooo not excited..ngan muka xde perasaan lak tuh!!x teruja langsung!!despite of doctor yang x teruja tu, i'm still teruja gak melihat my hubby menitiskan air mata masa tu..dan cuba2 cover n bajet cool..kahkahkah..i got u hubby!!!

kuar je klinik, hubby yang susah benar nak cakap ngan my mum through the phone tu boleh call mama n abah i by himself!!!how excited he is..and i???sebak dalam hati..x terluah kegembiraan & kesyukuran tu dengan kata2..ok tipu.i nanges.

sweet moments during pregnancy???

susah sangat nak pilih ni..sebab every moments throughout the pregnancy is sooo precious for me..tapi all in all, ada 2 perkara yang i rasa sweet sangat2 ialah i dapat jadi model!!!harus lerr vangga okkk!!si pendek x cukup inci cam i neh ley jadik model..it's all because of u my prince charming!!kalau bukan sebab preggy to u, x merasa la ibu awak nih jalan melenggang lenggok kat red carpet..kalau berminat nak tengok muka over excited bajet catwalk model ala2 nasha aziz i tu, jemput laa ke sini..

and another sweet moments is moments gigih menyiapkan thesis master di kala perut buncit sebab dah tekad, x kira ape sekalipun terjadi, i nakkkkk jugak konvo "berdua"!!i want my prince to feel proud bila tengok pic i berconvo while carrying him..so, no matter how hard i need to work that time, i x kesah..as long as, my mission accomplished!!alhamdulillah..i did it..=)

Rafique, i've carried u once onto the stage..hope one day u'll make me proud by walking there all by ur own..=)

satu lagi momen yang i x boleh lupa adalah bila i lupa untuk count Rafique's movement..and i rasa dia x gerak sangat for the day compared to previous days..sangat neves ooo..dalam tangisan & debaran plus menyalahkan diri sendiri yang careless x kira baby's movement hari tu, i ajak hubby gi klinik kul 12 tengah malam..siyesly, rasa cam nyawa nak tercabut jer bile pikir all the possibilities..=(

finally lepas lalui morning sickness selama 5 bulan, turun naik tangga sepanjang bersalin sebab orang kata boleh mudahkan proses bersalin, mind-juggling while waiting for his birth since week 36th, kena halau ngan officemates coz i'm still working the day before his due date, pada 24/9/2010 (exactly on due date), i telah bleeding pada pukul 4 pagi..namun, as my hubby said hero memang lambat kuar, my prince only delivered on 25th sept 2010, 8.50 p.m..selepas 40 jam ibunya ini menahan kesakitan..untuk cerita penuh my labour experience, jemput ke sini..

fuh..fuh..penat.harap ok laa summary i neh..sorry for my language. bm & bi masa spm dulu dapat 5..hihihi..

and finally, i nak tag:


7 comments:

Peri PiA said...

mengandung adalah pengalaman yg terindah kan...

i ingt2 deena jadi model :)

sI tEDI said...

asal tak tag aku???????

juelee said...

wah jue kene tag la... nanti jue buat eh..

MrS. F!zA said...

salam deena.. akk bru perasan kt akaun komen format yg akk guna ada komen deena semua masuk spam.. haiyaaa... baru approve semua..yg pelik semua deena punya komen..sorryyyyy na deena...

deena awanis said...

~pia~

kih kih kih..model x cukup inci tu kn??=D

~si tedi~

chaittt..ko jangan wat pasal..bahaya woo kalau ko ngandung demi nak buat tag aku ni..=P

deena awanis said...

~kak fiza~

no probs..tp nape yer deena punyer komen masuk spam?

mamamarissa said...

ala, comel & manisnya dia...jue tak de pic yg comel masa pregnant la :D