long live!!!

Wednesday, October 13, 2010

ruam susu


hey peeps..

pernah dengar pasal ruam susu??usually this problem occur among breastfed baby..sebab bila kita feed baby, susu meleleh kat pipi tomey dorang tu..

today, i nak share tips to avoid ruam susu di pipi gebush ur baby tu..senang ajer..make sure u basuh sket pipi gebush tu after each direct feeding or setiap kali susu meleleh kat pipi gebush tu yer..insyaallah, ur baby x akan dapat ruam susu tu..

** tips from my mum..;-)

8 comments:

Peri PiA said...

alololo....bgs nya tip ini! :D
thanks..walaupon xde baby lagi,huk2

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

gud tip deena.. thanx yer ^0^

farahfad said...

hehe..baby boy sgt kuat BF kan...tkot la ngn ruam susu!
thnx 4 da tips dear!

deena awanis said...

u r welcome..just share what i know..x rugi pun kan..=)

maya amir said...

saya sokong:)

mamamarissa said...

dear, i just guna wet tissue...until now i masih guna utk marissa..and alhamdulillah, mmg tak de ruam susu :)

deena awanis said...

~mamamarissa~

yups..i pun pakai wet wipes..senang..

fiza jamal said...

Skrg saya Ada masalah anak ruam susu. Hampir satu muka Ada ruam susu. Kesian anak.huhu skrg ni saya memang amalkan lap muka dengan tuala dibasahkan dengan air. Ruam semakin ok. Bila baby tidur baru saya sapu ubat.