long live!!!

Friday, October 29, 2010

n.u.m.b.e.r.e.d

  1. Rafique selalu buat bunyi cam kete emergency break masa tido..eeeeeeeeeeeeeettttttttttt..pastu sambung tido balik..
  2. Rafique kena cirit birit semalam..yet he wasn't cranky, just x tido..maybe because of his stomach ache..thought because of Dutch Lady Strawberry yang i minum..sorry baby..my bad..=(
  3. he love to sleep on his chest!!
  4. bunyi yang macam ada phlegm while he breathe tu is still there..how long it will lasts ek??how about ur baby??
  5. i masih berusaha untuk bf while lie down..K.E.K.O.K.x tahu mana nak letak tangan i, tangan baby, nak letak baby paras mana etc etc..HELPP!!!
  6. pantang hari ke 35 hari ni..hoyeahhh!!5 days to go!!=D
  7. 25 hari lagi dah nak masuk keje..kena tinggal Rafique in other's hand..=(
  8. sedang cari info2 berkaitan hantar baby ke babysitter..on EBM handling by babysitter..barang2 nak bawak..etc etc..too many questions in my mind to make sure things will go right for him..*sigh*
  9. preparing for his 2nd kenduri cukur jambul..hope he'll behave as usual this afternoon..owhhh..his dad won't be here for the event..=( xper laa Rafique..ayah need to work..your 1st time kenduri cukur jambul (yang ibu x update lagi kat blog tu) ayah was there..so, chill baby!!
p/s : currently, sumer entry berunsurkan Rafique..ada orang boring ke ek??sorry.

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

7 comments:

juelee said...

hehhe dah ada baby mesti la update perkembangan baby sajork.. buat kenangan di masa depan..

nnt jue pun sama cuma skang ni limited sket la.. dalam pantang, mak bising pegang lappy

puterihannan said...

deena teruskan usaha menggerodek ilmu BF kat susuibu.com.. cari kat forum pasal handling EBM by BS.. ada banyak pengalaman yg leh dijadikan guideline.. :D

Mrs Nageb said...

No..No..No..
Tidak akan boring,sebab mommy baru nak juga share experience kan :) Selamat Berupdate Bagai :) I like :)

deena awanis said...

~jue~

sama laa kita..kena marah ngadap lappy..hehehe..tapi skrg ni pakai teknik baru, mengadap lappy sambil baring..hikhik..so, mama x ley marah i duduk lama2..

deena awanis said...

~kak hannan~

insyaallah..

Puan nadxoxo said...

Deena,

1. Zahin pun wat bunyi tu jugak bukan time tido la tapinya. Tak spesifik time bila2. Mak Nad ckp bunyi camtu sbb baby sejuk.

3. Camne Deena ajar dia tdo meniarap ek? Nad pn nak ajar Zahin tdo meniarap gak. So that perut tak kembung dan kurang terkejut kan?

4. Zahin pun sama! Doktor kata kalau ada kahak sikit2 baby boleh telan. Tapi risau jugak la..

5. Sama lah kita. Lagi penat ada lah kalau bf sambil baring. Baby je yang rilek. Haha

9. Nanti update gambar2 2nd cukur jambul tu yer! :D

deena awanis said...

~nad~

wah..mentang2 entry bernombor, comment pun bernombor..hihi..camtu, nak reply bernombor gak r..hihihi

1. ohhh..sbb baby sejuk ey??agaknyer laa..sbb skrg ni pu n asyek ujan jer..

3. nad letak jer dia meniarap..mmg dpt elak kembung perut!!macam rafique dia dah boleh alih sendiri position kepala bila dia dah lenguh, tapi kalau zahin belum boleh, nad kena tukarkan la sesekali..takut dia lenguh..

4. yup, dina tanye doc pun dia kata kalo x kerap sgt..

5. oo camtu ek??yhought kita pun rileks..

9. insyaallah..will update soon..tp mls betul nak mengresize pics skrg nih..hihi