long live!!!

Friday, October 29, 2010

assobaruminaliman..

breastfeeding sangat menuntut kesabaran yang tinggi..
x pernah semudah yang dibaca..

kena sabar dengan kerenah baby time feeding..
macam Rafique..he likes to push me masa tengah feeding..
mulut nak hisap, tapi tangan tolak..secara x sengajanya dia akan macam main tarik tali laa..yang sakitnyer???
nipple i laahhh..
adoiiyyaaiii..
S.A.B.A.R

kena sabar bangun malam2 untuk breastfeed baby..
bukan boleh nak gilir2 feed him at night..
sekarang ni pulak, waktu malam Rafique menyusu sekejap2, tapi kerap..almost every hour, dia akan bangun..x masuk yang bangun ajak i berborak kul 2 pagi lagi tuh!!
S.A.B.A.R

sekarang ni masih belum berjaya nak practise pumping ikut jadual kerja..asal i pump jer, my prince charming tu bangun..terus tergendala projek..haiiiihh..sempat ke i nak buat stock untuk keje nanti kalau camni??
S.A.B.A.R

tahniah untuk diri sendiri yang dah semakin menjadi seorang yang penyabar..=D


5 comments:

puterihannan said...

deena, cuba pumping sambil direct feeding... kalu nak tau cara2 pumping kawan saya ada wat n3 pasal pumping nih try la gerodek kat blog dia... http://ezurin.blogspot.com/

Peri PiA said...

xper...worth it :)

deena awanis said...

dah pernah try kak..tp kekok giler..kesian rafique..kena practise more laa kot..

Ainul said...

ainul pun blm try lagi pump.maybe lps abis pantang kot.

Mrs Nageb said...

I jugak perasan yang I dah jadi semakin penyabar..betul cakap u..huhu