long live!!!

Monday, October 11, 2010

menu berpantang..

selamat petang isnin..

saya bersiaran dari kampung halaman tercinta..=) sambung berpantang kat rumah my mum pulak..x banyak beza berpantang with my mum or MIL..Makan menu sama jugak..huhu..

this is what i ate since the last 17 days..nasi putih panas..ikan bakar with sup sayur..sayur yang dorang kasik makan cuma sawi, broccoli ngan cauliflower..tapi hari ni mama masukkan carrot sket dalam sup i..ok laa tu..ada improvement..huhu..

yang herannya tu, walaupun ini laa yang i hadap tiap2 hari, 2 kali sehari, xde plak i rasa cam x lalu nak makan menu yang sama..banyak mana pun orang sendukkan nasi, tetap habes licin i kerjakan!!kalau before pantang dulu, jangan harap i boleh abeskan nasi sepinggan penuh tu...

tu x masuk makanan2 selingan lagi..biskut ler, roti laa..nestum laa..asyek lapar je perut ni..ke mulut yang gatal nak mengunyah??sebab Rafique drink a lot kot..huhu..

owwhh..talking bout Rafique, he can be fed directly already..setelah berhempas pulas ngadap you tube tengok macam mana proper latching technique..alhamdulillah..but i still pump jugak, spare untuk time2 yang dia cranky..especially at night..so, daripada biar dia melalak dulu sementara tunggu dapat latch betul2, better i kasik kat bottle..but still my breastmilk..ok laa kan..=)

hope by time, ibu and Rafique akan master the latching technique..amiinn..

semalam Rafique asyek bangun jer..x lena tido..rindu ayah dia agaknyer..



9 comments:

Peri PiA said...

ya Allah,17 hari dah yek....

u can do it :)

Princess Ayang said...

good luck dear..
by the time aku dpt tgk si comel ni mesti dia dh besar..
nk tanya, masa pantang bleh x mkn sambal sikit?? kalau mkn kosong mcm tu harus 2 hari aku surrender dh..

izzahazfar said...

deena

alhamdulillah...awak dah ok on latching...sungguh akak yg dari jauhpun ni dok sibuk cari resource camner nak bg awak berjaya..

kalo nak tips lagi best..cari laman web dr.jack newman..lagi mcm2 bentuk latching yg properly awak leh tengok...mungkin ia boleh membantu juga..

makan sedap tu...hehehe...tak tambah black paper?kalo akak..kena ada baru leh nasi jalan..

lapar sebab kita nyusukan anak..mmg camtu...dont worry dear..

Hunny said...

menu kte sama ler :) sawi mmg bagus utk produce susu.nama je pantang kn.tp mulut asik mengunyah je keke

Hunny said...
This comment has been removed by the author.
deena awanis said...

~pia~

rasa cepat jer masa berlalu..hihi..=)

deena awanis said...

~amal~

makan sambal x tahu laa dear..tapi boleh makan dengan black pepper..=)

deena awanis said...

~kak izzah~

yups!!of coz with black pepper..yang tu memang penambah selera..=)

alhamdulillah about the latching..thanks for the concern..len kali de problem, leh la mintak tolong lagik..hehe

deena awanis said...

~hunny~

tu ler..kang lepas berpantang, ada gak badan makin naik..hahha