long live!!!

Thursday, October 28, 2010

1month check up & HEP B jab

semalam bawak Rafique ke klinik for his 2nd dose of hepatitis B jab..and first month check up..

x ley nak menaip banyak2, nanti mama i bebel i ngadap lappy lama2..so, layanzz pic jer laa ey..

i'm already 4 kg and 49 cm in length by now!!
padan ler lenguh2 tangan ibu ni dokong Rafique..x lama lagi, ibu ada muscle laa jawabnyer..;-D

lateral view of me..
mata, hidung & mulut ikut ibu..face shape ikut ayah..eyelashes pun lentik cam ayah!!to be fair to them, 3-3, rambut i buat spiky cam ayah lahh..

Rafique with nenek..

ibu was trying hard to wake me up before the injection..
mesti kejutkan baby before inject tau..kalau inject masa tengah tido, baby terkejut nanti, boleh sebabkan demam pulak..

susah giler kejut Rafique masa nak inject semalam..sleepy betul..cubit pipi, tarik hidung sumer x jalan..mama i basuh muka dia 2-3 kali pun dia x mau bukak mata gak!!nurse amek, pegang dia berdiri, pun x bangun gak!!pastu ntah cemane tibe2 anak ibu ni bukak mata..hehehe..so, terus laa..

JAB!! dekat peha kanan Rafique yang dah mula nak menggebu tu..

UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

ok..tipu.ibu exaggerate..Rafique nanges sikit jer..bila kuar dari immunization room tu, sumer orang cakap, "eh, dah siap??x dengar pun dia nanges??"

tehhheee...kuat prince ibu neh..=)

ok laa..tu jer citer jab semalam..need to stop now..nenek dah bising..orang pantang x ley duduk lama2..x ley ngadap laptop lama2..bla bla bla..

oh..sesape yang duduk kat Pasir Puteh, Kelantan dan area berdekatan, jemput laa ke kenduri cukur jambul Rafique kali ke-2 esok..kat rumah my grandparents..1st time dah buat kat Klang ari tu..tapi my parents nak jugak buat kat belah sini..plus, they sponsor the event!!=)

do call me, kalau nak datang..013-9991099.nanti i kasik directions..

7 comments:

Shu Shinju said...

mmg hero kuat la rafique kan...this time
muka dia nampak ikot papa dia sebijik...hihi... jgn mara deena...:)

wah..no.fone deena cantik aaa...

Hanis MY said...

waaa Rafique makin comel la geram..kalau ada sana sure dh g majlis cukur tu hugs n kiss to rafique k...

deena awanis said...

~shu~

selalu org kata dina bg no tepon tipu..huhu

~kak hanis~

kalau dah balik m'sia nanti insyaallah ada rezeki boleh jumpa..maybe time raya.=)

BURDHANI said...

mommy rafique dh kembali in anak dara shapes..^_^

deena awanis said...

~hani~

jangan tertipu..masih ada lemak2 kental disebalik baju ituu!!!

Princess Ayang said...

gambar yg first tu macam copy paste muka ayah dia jer..
hehhe..mummy jgn marah eh

Mrs Nageb said...

Macam muka u lah deena :) Good boy,nangis sikit je eh :)