long live!!!

Monday, October 25, 2010

alhamdulillah..rafique murah rezeki..

hari ni nak bayar hutang tag oleh puteri hannan..kak hannan nak i share pasal susu sedikit..

tapi entry ni akan agak terpesong sikit la sebab alhamdulillah, so far, rezeki Rafique memang melimpah ruah..;-D

masuk 4th week, i dah boleh dapat at least 4oz everytime pump..sekarang ni, Rafique dah kurang bangun menyusu malam..kalau bangun pun, sekejap je dia drink..so, kalau ibu dia ni sayang bantal n x bangun pump, pagi baru nak pump, sometimes dapat up to 7oz!! alhamdulillah..

what i really want to share today is about Marmet Technique..i start to love it!!disebabkan i'm a swing user (single pump), quite time consuming gak r nak abes pump dua2 belah kan..dengan Rafique yang dah x berapa nak tido lagi..what i did is..........
sebelah pump ngan breast pump, another 1, i used this Marmet technique!!simultaneously!!!

dan hasilnye selepas 15 minit????????????????


hand expression
medela swing

4 oz in 15 minutes..=)

moral of the story : x semestinya beli pump mahal baru boleh pump susu..pakai jari pun boleh!!!;-)

masalah yang paling nyata for me is cik M..NGEHEHE..malas n x berdisiplin!!!hanya pump biler rajin and rasa cik B sangat berat..huhuhu..

shhhooooh MALAS!!go away please!!I NEED TO STOCK UP..lagi 1 month dah nak stat keje nih..

7 comments:

Peri PiA said...

waa,belajar istilah baru ni

10q deena :)

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

dah mula pump yek. gud2. heheh

puterihannan said...

thank u dik... rajin2 la pumping to ek.. takut nnt cik B merajuk susah plak nnt. deena keje ke housewife? kalu keje jenuh la cik B merajuk kalu tak diajak pam... btw, thanks again for doing the homework... if in case deena hadapi masalah susu kurang don't wait. gerodek ilmu ttg mcm mana nk hadapinya sekarang... don't feel comfortable with ur current milk supply takut nnt cik B mogok jenuh plak... :D

deena awanis said...

~pia~

hope berguna untuk pia one day..=)

~kai~

dah start tapi belum berjadual tetap..hehhe

deena awanis said...

~kak hannan~

dina keje..terpaksa la pumping2 kat opis pulak bila dah keje nnt..and mmg kena start stock kan susu untuk hantar kat baby sitter bila dah masuk keje nanti..insyaallah..

puterihannan said...

tak sabar pulak akak rasa nk BF bb.. windu sgt2.. walaupun anak kedua tp BF nih pengalaman pertama... all the best ye deena.. chaiyok! chaiyok! for exclusive BF for 6 month... :D

Mrs Nageb said...

Semoga semakin rajin deena :) yuuuhu :)