long live!!!

Wednesday, October 27, 2010

1 month Rafique Zaquan


i'm 1 month already!!hoyeahhhh!!!

syukur alhamdulillah, last 2 days Rafique dah cukup 1 month..growing happily and healthily..=)

Rafique accomplished all stages of development expected on 1 month baby except for laugh!!alhamdulillah..you've make me proud of u baby!!

sekarang ni dah pandai demand nak di hug memanjang...and he prefer to be direct fed at night compared to bottle fed..so, ibu dah x de chance nak ngelat mintak tolong nenek feed him with ebm laa at night..ngehngehngeh..

my prince ni jugak sangat pembersih orangnyer..he won't fall asleep if his diaper soiled..in fact, dia akan tersedar dari tido kalau nak poo poo..and, he won't poo poo in his wet diaper..kena tukar pampers dulu, then only he will poo!!clever boy.no??

k laa..that's all for now..nak get ready to bring him for his hepatitis jab..angkat tangan, doa ramai2 supaya Rafique x demam lepas jab nanti k..thanks u all..=)

9 comments:

Shu Shinju said...

comel tol Rafique ni...geram tgk dia...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

yeay, rafique dh besar dh ^-^

mamamarissa said...

jap jer dah sebulan :)

Puan Jiha said...

happy 1 month old rafique =)

izzahazfar said...

cadangan akak:jgn ngelat for bottle feed at night dear..kang susu drop..pastu masalah lain timbul lak...

for me..enjor ur bonding masa 60 hari bercuti..biar dia lekap puas2 sbb when start keje...byk yg akan miss dan kita pula akan penat dgn benda lain..not only our baby..

sudah sebulan..sekejap je ehh..

deena awanis said...

aah..sangat cepat masa berlalu..x sedar pun lg 1 bulan jer dh nk keje..=(

~kak izzah~

thanks..i know i shouldn't..tp kekadang bila nmpk dina penay asyek kena bangun, mama offer nak tolong feed him..dan dek kerana penat kan, tu yg ngelat gak tu..hihi..insyaallah will try to avoid..

mRs FaR_eAsT said...

he's hot...;P

Ainul said...

sama la mcm arreessa kalau poo poo.merengek je.bila dh tukar pandai lak senyum2.

Atiqah Adnan said...

heee~ chomel.. suka dengar bb merengek.. geram je..