long live!!!

Friday, September 17, 2010

hubby harap sangat i deliver hari ni..

dua malam (rabu n khamis malam) i x lena tido..nak kata sakit, x jugak..tapi memang x ley nak tido..bile lelap jer, mimpi bukan2 pasal bersalin..pastu terjaga..nak tido balik, punyer laa susah..haiiiihhhhh...

semalam, hubby pulak cakap, dia mimpi i dah bersalin..tapi dia x sempat temankan pun..sebab i masuk labour room kejap sangat, baby dah kuar..huhuhu..mudah-mudahan laa dipermudahkan macam tu...

cuti 1 Malaysia semalam, sangat dihiasi dengan mild contractions..tapi cam biasa laa..kalau bawak i berjalan, i tetap gigih gak..hahahha..anyway, its only mild contraction i guess..hubby keep on asking "nak gi hospital ke??" everytime dia nampak muka i macam berkerut tahan sakit..tapi i jawab "kalau camni jer sakit nak beranak, i boleh beranak 18kali laa" huhuhu.. boley laa berlagak coz i really think labour pain mesti lagi sakit dari ape yang i rasa tu..


personally, after reading & heard others experience, i x mo pergi hospital awal2..x mo duduk dalam labour room lama2..kalau boleh, biar laa masa dah betul2 sakit, masuk labour room 2-3 hours MAX, then terus bersalin...coz ramai yang cakap, duduk dalam labour room was soooo stressful..kang x pasal2 i jadik giler meroyan pulak..hihihihi..

my hubby memang harap sangat i bersalin hari ni..sebab tu dia dok sebok sangat nak bawak i gi hospital semalam..sebab ape???

first, of coz sebab its Friday!!Penghulu segala hari kan..and he was born on Friday too!!sebab yang kedua, he will only get one day of paternity leave..so, kalau i bersalin hari ni..hari ni dia dapat cuti, n bersambung ngan sabtu ahad..so he do not need to add extra leave laa..huhuhu..jimat gaji..(hubby i baru tukar tempat keje, x dapat annual leave lagi sebab lom confirm.so, everytime cuti is UNPAID) rugi wooo...

tapi..hari ni, macam x jer..i rasa maybe isnin or selasa next week kot..huhuhu..or ada sesape nak teka bila i deliver??

* mama i of coz harap her grandson keluar this Sunday (same with her birthdate)

* kalau on the 23rd (one day earlier than the due date) pun cun jugak, coz sama ngan our anniversary..

anyway, its up to u son..we'll patiently waits for ur arrival..mmuaaahhhss


8 comments:

Peri PiA said...

owh pia sgt xsabar dan berdebar..InsyAllah semua dipermudahkan utk DEENA..Amin


if dah deliver ,larat update?ehehe

Peri PiA said...

owh pia sgt xsabar dan berdebar..InsyAllah semua dipermudahkan utk DEENA..Amin


if dah deliver ,larat update?ehehe

Shu Shinju said...

deena...moga selamat semuanye yer....:)

ciare (^_^)v said...

dina, i tot u da selamat bersalen dah. few bloggers yg dah selamat bersalen pon time raya. xpe xpe i doakan u bersalin dgn selamat ok.insyaAllah

deena awanis said...

thanks all for the wishes..

~pia~

ntah ler larat ke x..kita tunggu dan lihat laa nanti..kalo x, terpaksa r mintak hubby tolong update kan blog..hehhee

Ainul said...

take care deena..dah selamat bgtau ye.tak sabo nk tgk baby..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

take care deena...harap2 dipermudahkan semuanya ya... tp jgn lmbt2 pegi spital ya... :)

Mrs Nageb said...

tak kisahlah bila baby cute tuh nak kuar kan pn deena,yang penting semua selamat.....amin :)