long live!!!

Tuesday, August 3, 2010

prince charming's update : 8th month check up

heloo peeps..mencuri sikit masa sebelum pergi kelas..

my prince charming is now 8 month..membesar dengan aktif dan jayanyer lam perut bolat ini..

last saturday, we went for the 8th month check up..prince charming's currently weigh 1.8 kg..naik around 0.8kg compared to last month..tapi mummy pulak dah cecah 48kg!!naik 2.5kg dari previous check up..huhuhu...pelik..pelik..ooo..x payah buat2 pelik yer dina..dah ko makan chocolate and ice cream secara hebat, lagi mau tanye mana datang berat berkilo2 tuh ke???

seronok sangat scan this time sebab dah boleh nampak his face..his eyes..nose..mouth and his pipi tembam.. seriously!!walaupun berat baru 1.8kg, i nampak his face is soo tembam..bolat semacam.geram tau..x sabar rasanyer nak picit and geget2 pipi tuh..plus, we saw him waving to us!!!=)

hei awak..mummy akan makan banyak2 supaya awak pun boleh makan banyak2 and jadi pipi tembam untuk mummy geget2 awak nanti!!!dah cukup masa nanti, terus kuar yer..jangan duduk dalam lama2 sebab mummy and ayah dah x sabar nak jumpa awak tau...

throughout this month, prince charming will be busy practising and exercising to prepare himself for his life outside mummy's womb!!!dah lama bersenang lenang lam perut mummy kan..it's time for u untuk berkenalan dengan dunia luar pulak yer sayang..boleh jumpa ayah..tok ma..tok bah..atuk..wan..ur uncles and aunties and also abang danish!!

alhamdulillah..up to this moments, prince charming's head had turned up side down..so far memang xde masalah untuk i bersalin normal..pray for me yer..we also did discussed about labour method and my gynea pun x suggest untuk amek epidural..and, yes, of course i want to do it naturally!!!quite confuse dengan perasaan sendiri sekarang..takut yet excited..and i don't know which feelings lebih banyak..yang penting, i sangat x sabar nak tengok, peluk, cium my prince!!

ooo...one more thing..walaupun orang sumer tetap cakap perut i kecik and comey..bila i tengok perut depan cermin, it is a s big as this okk!!!


15 comments:

ciare (^_^)v said...

bestnya da tau gender baby.dina dulu nampak sex dia since bape bulan ek?

all the best for you dear.moga semuanya baik2 aje :)

Puan nadxoxo said...

alahai ringan je mommy nih hehe. xlama lagi dah leh jumpa prince charming dina :)

Peri PiA said...

cumel nya..48kg jer?me over weight la huk2...belum preggy lagi ni

Mrs Nageb said...

deena sangat chumellah..isss..tuh perut you ke..huhu :P

deena awanis said...

~ciare~

first time doc nampak masa 5th month.tapi masa tu we all x nampak lagi..doc je yg ckp..kitorang iyer kan jer..

yang betul2 hubby n i nampak sendiri since bulan ke 6..hehhe

deena awanis said...

~puan nad~

berat 48kg ni berat masa dina sekolah menengah..masa tu memang tembam giler..bila dah masuk u, baru turun sket..hahaha

deena awanis said...

~pia~

haihhh..risau tengok badan membolat..dah ler pendek..kalau tinggi lampai xper jugak..hihihi

deena awanis said...

~mrs nageb~

aiyaakkk..kalo tu perut i, mahunyer kena kejar ngan parang ngan hubby i kalo dia tengok i upload pic tu kat blog..hahahaha

MrS. F!zA said...

ringannya deena.. akak dulu 8bulan dh 54kg cm tu..hahaha

izzahazfar said...

jelenyer deena 48kg jerk....mesti awak ni comel lote...

senang nak turun pas bersalin nanti..

*baby bulat..comelkan!

me-mie said...

ni perot deena ke??hehehe..

me-mie said...

semoga deena n bby selamat k..x sabar nk tgk bby deena.hee..;)

deena awanis said...

~kak fiza~

akak tinggi, x pe laa..kalau pendek cam dina nih berat sampai 54kg, mesti dah nampak cam teddy bear..

deena awanis said...

~kak izzah~

aah..baby bolat..tomey giler!!geramss

deena awanis said...

~mimi~

x sabar jugak nak tengok baby!!!