long live!!!

Friday, August 13, 2010

fasting as a wife...

selamat hari ke-3 berpuasa..

puasa ke x hari ni???

alhamdulillah, i masih lagi berjaya buat masa ini..

hari pertama puasa dengan semangat berkobar2 nak puasa penuh berakhir dengan sangat cemerlang..balik keje pun masih energetic, siap boleh masak lagi menu berbuka untuk hubby tercinta...ooohh..lupa lupa..masa sahur untuk hari pertama puasa pun i masak..=)

hari kedua iaitu semalam, berjaya jugak si mummy boncet ini berpuasa. tapi...hubby pulak yang amek tugas masak memasak!!hikhikhik...i penat sangat..rasa lapar dan rasa lesu, lemah semacam..xde tenaga..mula tu, hubby kata, dia balik keje, dia nak belikan lauk..tapi sebab dia terlupa maybe sebab excited ingat isteri tercinta ni nak masak terpaksa laa hubby yang masak..hehheehe..

hubby i masak ape???

VERRRRYYY SPECIALL MENU!!!
nasi ngan ayam goreng..hihihi..special laa tu..that's our favourite whatt..;-)

itupun dah macam berperang kat dapur comel ku itu..mahu tak nye..sebelum nak goreng ayam, dia basuh kuali tu. pastu, letak atas dapur, bukak api, x sempat kuali nak kering dah dituang minyak..hehehhehe...pastu bila i tanya nape bising2 tuh..dia kata "ni ayam goreng mamak style!!"

belasah jer laa labu..janji ada mende nak isi perut ni..

sahur pagi tadi pun sama..kepala i sakit gila..sangat x larat nak bangun..so, suruh laa hubby bangun sahur sorang..tapi dah dekat nak habis waktu imsak, kul 5.20 a.m camtu, i gagahkan diri gak bangun..sebab macam rasa sayang jer kalau x puasa..so, ingat nak minum susu n makan biskut laa sket untuk alas perut ni laa..

tengok2, hubby i tengah makan sorang2 dalam gelap..dia bukak lampu kat dapur jer..lampu kat dining hall x bukak..save letrik ke ape laki aku nih?? sayu pulak hati ni rasa..cam nak nanges tengok hubby camtu..teruk tol la wife dia ni..=(

sorry yer hubby..i memang x larat sangat nak bangun tadi..

ok laa..time for work pulak..moga hari ketiga ni akan berakhir dengan kejayaan cemerlang untuk kita semua..

S.E.L.A.M.A.T.B.E.R.P.U.A.S.A

6 comments:

Peri PiA said...

Alhamdulillah,InsyAllah u can :)

hubby msk,xtra cedap kan?msk dgn pnh ksh syg hehe

xper,i'm sure ur fhm fhm

hari ni me oso xlarat,demam nih..huk2

Mrs Nageb said...

so sweet ok :)
alalala selamat berposer penuh pn deena

MrS. F!zA said...

camtulah kfiza rasa deena..masa pregnat thun lpas perot dh 8bulan.truk2 pon kfza gagah jgk posa penuh tu.. ramai ckp kalo cian kt baby jgn posa.. tp kfza tak dgr ckp..hahaha ada satu hari tu smpai nk pgsan dh..

selamat berposa deena

deena awanis said...

~pia~

itulaa..dia kata masakan dia nama ayam goreng kasih sayang..hehehe..

deena awanis said...

~mrs nageb~

thanks..same goes to u..=)

deena awanis said...

~kak fiza~

bukan selalu kan dapat chance puasa penuh..harap2 dina pun berjaya gak macam akak last year..