long live!!!

Friday, August 20, 2010

dinaSOUR mengganas lagi!!!

ini kisah beberapa hari lepas, dalam minggu ni..

ape perasaan kamu, kalau kamu cikgu atau lecturer atau lecturer cabuk macam saya, dimana kamu buat test, dan selepas setengah jam test bermula, seorang student masuk, lalu cakap "sory madam, lambat bangun". WAH!!!!berani ok..terus terang, lagi jujur di bulan Ramadhan gitu!!!

ok.xpe.kasik jer laa amek test sebab dah datang kan..
sabar dina..bulan Ramadhan kena banyakkan bersabar..

lepas test which carry 20% of their grades, i check laa attendance list..ada 2 orang x datang..ok, lecturer yang concern, sila tanya mana students kamu yang x datang test ni pergi??eksiden kah??mati bunuh diri sebab study x masuk2 kah??? atau sudah lari bersama pakwe kah??

lalu, kawan kepada student yang x datang tu tolong jawabkan, "dia bangun lambat, pastu tertinggal bas"..HELLLOOO!!!test pukul 12 tgh hari ok!!!bukan pukul 7.00 pagi!!

GRRRRRRRRR!!!

Esoknya, si "bangun lambat & tertinggal bas" datang jumpa i kat ofis untuk mintak replacement test..What the he**????replacement test for bangun lambat????SORRRYYYYYYYY!!!!!xde maknanye i nak kasik..ingat senang ke nak set kan soalan test..pastu nak kena buat set baru just to entertain ko punyer tido????banyakkkkk cantikkkk!!!

oh..lagi sorang pelajar yang x datang test tu pulak, datang jumpa i bawak report polis..sebab i cakap, replacement test or exam only will be allowed with valid reason dengan ada bukti black & white..MC ke..surat mati ke..surat nikah ke..ape2 jer laa alasan logik lagi kukuh..

ok..he said, he did'nt manage to come for test sebab the previous night malam sebelum test dimana dia sepatutnya dok study, di pergi main futsal, and kawan dia bertumbuk, bergaduh bla bla bla... pada pukul 12.00 tgh malam...disebabkan itu dia pergi buat polis repot pada pukul 2.00pagi..maka, x datang test pada pukul 12.00 tengah hari keesokan harinya lalu mintak replacement test..APEKAHHH????lodge police report sampai 10 jam ker????yang ko pergi cari pasal bergaduh, bertumbuk masa malam test tu apekejadahnya????

jadi, kejamkah pn.dinaSOUR ini sebagai lecturer???
wajarkah manusia2 macam ni di beri peluang untuk amek replacement test???

sepanjang i belajar , sekali jer yang i pernah amek replacement test..masa 2nd year degree..sebab masa tu emergency balik kampung, adik i meninggal..itupun, ketar lutut nak pergi mintak replacement test dari lecturer..


12 comments:

MrS. F!zA said...

la igtkan dinasour mana la dina ni.. hahahhaha

tp menurut sebab musabab budak2 tu lmbt tk boleh dipertimbangkan langsung dan buat pekak je kalo kfiza la lecturer!!!

ha lg kejam tak kfza? hahaha

Peri PiA said...

mereka dah besarkan..xpandai2 gune akal lagi

Hanis MY said...

student ni mmg mcm2 peel dina.. u did the right thing..dugaan bulan ramadhan...

sI tEDI said...

takutnya puan deena marah
tapi mmg patut pun mereka di layan mcm tu. he he he he

deena awanis said...

~kak fiza~

rasa2 mesti ada students yang bengang ngan dina ejek dina ngan nama tu kan belakang..hahhaha...

deena awanis said...

~pia~

kdg2 rasa macam ajar budak kecik lagi senang dari mengajar orang tua ni..

deena awanis said...

~kak hanis~

exactly!!masa mula2 mengajar dulu, memang tension ngan perangan dorang pelik2 ni..tapi by time, i've learnt a lotss..dah x kuasa nak stress sebab dorang..just buat ape yang patut jer..

deena awanis said...

~si tedi~

kalau ikutkan kesian, memang kesian sbb test tu carry 20% of their marks..tapi kalau x buat camni, lagi dorang amek mudah..biar jadi pengajaran kat yang lain..

Puan nadxoxo said...

Mmg xyah kasi replacement test atas sbb xmunasabah mcm 2 students tuh. ape kes. Kalau layankan nnt diorg pijak kepala pulak. Rasakan! Haha

sapphire said...

bagusbagus madam deena..
jgn bagi diorg buat test !
geram tul student2 camtu..hishhh !

Shu Shinju said...

mmg x patut dina... suka suki jer bangun lambat pastu nak replacement test kan...

deena awanis said...

mmg pun..lagi banyak kita bagi chance, lg ramai yang nak pijak kepala kita..

bukan nya nak jadi kejam..tapi kalau x, sampai bila pun dorang xde perasaan tanggungjawab pada tugas dorang..huhuhu..